Poznati su datumi odigravanja finala Europske lige i Lige prvaka. Igrat će se krajem lipnja

Finale Lige prvaka trebalo bi biti 27. lipnja, a Europske lige dva dana ranije

Očekivana odluka o Euru stigla je nešto iza 13 sati, a potom su počele stizati i vijesti o nastavku sezone na klupskom planu. Zvuče prilično optimistično.

Europsko nogometno prvenstvo neće se, kako je planirano, igrati kroz lipanj i srpanj ove godine u 12 gradova domaćina natjecanja, već u istim mjesecima iduće. Preciznije, kontinentalna smotra trebala bi započeti 11. lipnja i trajati točno mjesec dana, odlučeno je na današnjoj UEFA-inoj videokonferenciji.

Pomicanje Eura na sljedeću godinu znači da će klubovi imati ljeto za svoje akcije, međutim, sasvim je jasno da kalendar natjecanja ne ovisi prvenstveno o njima već o pandemiji koronavirusa. Ono što se zasad zna jest to da su finala Europske lige u Gdanjsku i Lige prvaka u Istanbulu zakazana za posljednji tjedan lipnja, točnije 24. i 27. dan šestog mjeseca, a nastavak nogometa u Europi možda već i u travnju. Dosta optimistično i hrabro s obzirom na stanje u mnogim europskim državama.

Što se sastanka tiče, započeo je on u 13 sati, a uz čelništvo Europske nogometne federacije prisustvovali su joj predstavnici 55 nacionalnih saveza. Sedamnaest minuta nakon početka konferencije Norveški nogometni savez potvrdio je pomicanje Eura na 2021.

Odgoda Eura ne iznenađuje. Ne, nakon što su odgođena nacionalna prvenstva i najjače europske lige te Liga prvaka i Europska liga, a definitivno ne nakon što su mnoge europske države zatvorile svoje granice u pokušaju suzbijanja daljnjeg intenzivnog širenja koronavirusa.

Da će se Europsko prvenstvo odgoditi, dala je naslutiti i sama UEFA otkazivanjem rezervacija jednom hotelu u Kopenhagenu, jednom od gradova koji su trebali imati ulogu domaćina natjecanja. Hotel ima 102 sobe, a UEFA je otkazala rezervaciju na njih 80.

Pomicanje Europskog prvenstva nogometaša na 2021. pomaknut će i Europsko prvenstvo nogometašica sa sljedeće na 2022. godinu. Potvrdio je to predsjednik Švedskog nogometnog saveza Karl-Erik Nilsson, a sad preostaje za vidjeti što će se dogoditi s nogometnom na klupskoj razini. Držimo fige da bude prema najavama

Također, procurila je informacija kako postoji plan da sve europske lige završe sezonu do 30. lipnja. Vidjet ćemo hoće li im to i uspjeti…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.