Predsjednik Jakobušić želio je da on ostane, no Ivan Kepčija više nije Hajdukov sportski direktor

S Hajdukom se Kepčija rastaje nakon sporazumnog raskida ugovora

Hajduk po dolasku novog predsjednika Lukše Jakobušića nastavlja s promjenama.

Nije se ona odmah vidjela na terenu gdje je splitska momčad dan nakon njegova ustoličenja poražena kod Istre 0-1, ali jest ubrzo, nakon što je priopćeno da Mario Stanić više nije savjetnik kluba.

U vrlo šturom priopćenju nije bilo objašnjenja je li najuren ili je sam otišao niti je bilo riječi o mogućem sporazumnog raskidu njegova ugovora sa splitskim prvoligašem. Ovu današnju informaciju možda stoga i nije najpreciznije opisati kao novi Jakobušićev zamah metlom jer je navodno predsjednik Uprave imao drugačije poglede na cijelu situaciju, no još je jedan istaknuti čelnik kluba otišao s pozicije. U pitanju je Ivan Kepčija, do danas sportski direktor kluba.

ʻFunkciju prvog čovjeka struke obavljao je od prosinca 2019. godine do studenog 2020. godine, a s Klubom se rastaje nakon sporazumnog raskidaʼ, inzistira klub koji donosi i Kepčijine zaključnje riječi:

“Bila je čast biti dio kluba, te se zahvaljujem ljudima koji su mi pružili priliku i povjerenje. Unatoč predsjednikovoj želji da nastavimo suradnju, osjetio sam da je trenutak za odlazak te stoga i predložio sporazumni raskid ugovora. Želim se zahvaliti svima na pruženoj suradnji, te zaželjeti Klubu puno sreće i uspjeha u daljnjem radu i natjecanju.”

Rad otišlog dvojca predsjednik Jakobušić je na predstavljanju ovako opisao:

“Mario Stanić? Super se slažemo, slično razmišljamo. Vidimo stvari na isti način. Odličan je, ali volio bih čuti da mi objasni kako je struka dozvolila da smo na kraju peti, a na drugi. Netko je dozvolio da je Hajduk peti i zato ne treba otići predsjednik. Onda bih volio da mi objasni logiku dolazaka i odlazaka u ovih godinu dana. Više odlaske. Ono što je sigurno, savjetnik mi ne treba.”

“Gospodina Kepčiju ne znam. Upoznao sam ga, svi kažu da je izvrstan. Izgleda da sve zna. Ali u tom kontekstu, kao što sam govorio o Staniću, govorim i o njemu. Ako odabereš trenera, onda ne ideš na klupu da mu daš podršku. Onda ili jedan nije za trenera, ili onda ovaj drugi nije za sportskog direktora. To mi je nelogično.”

Nelogičnosti su u međuvremenu očito otklonjene, no činjenica jest da nakon savjetnika predsjednika u klubu više nema niti sportskog direktora.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.