Preminuo je Radomir Antić

Radomir Antić umro je u Madridu. Bila mu je 71 godina

Radomir Antić, nogometni stručnjak koji je kroz trenersku karijeru vodio španjolske velikane Real Madrid, Atlético Madrid i Barcelonu, preminuo je u Madridu. Bila mu je 71 godina.

Vijest o njegovoj smrti potvrdio je Atlético, klub u kojem je doživio najveći trenerski uspjeh osvajanjem španjolskog prvenstva i Kupa kralja u sezoni 1995./96.

Žaljenje za ʻgubitkom čovjeka kojeg je volio cijelni nogometni svijetʼ izrazila je odmah i Barcelona.

Većinu svoje trenerske karijere poznati je trener proveo u Španjolskoj gdje je aktivan na klupi bio od 1988. do 2004. Nakon višegodišnje pauze preuzeo je srpsku nogometnu reprezentaciju s kojom je sudjelovao i na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici prije no što je vodio Shandong Luneng te Hebei China Fortune.

Prema informacijama iz dijela španjolskih medija, Antić je umro nakon duge i teške bolesti.

Nogometnu igračku karijeru Antić je počeo graditi u Slobodi iz Užica krajem 60-ih godina prošlog stoljeća. Dobre igre u dresu Partizana s kojim je bio i prvak Jugoslavije omogućile su mu odlazak u Fenerbahçe, a prije no što će — uz jedan nastup za jugoslavensku reprezentaciju — završiti karijeru profesionalca u Luton Townu igrao je još za Real Zaragozu.

Upravo u tom klubu započela je njegova trenerska karijera koja se u Španjolskoj razvijala u mnogim gradovima. Uz tri spomenuta velikana, Oviedo i Celta Vigo bili su klubovi u kojima je imao ulogu šefa struke i koji su prenijeli tragičnu vijest.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.