Presuda za neplaćanje alimentacije u Argentini? Pa, zabrana odlaska na Bocine utakmice

Hugo Federico Suarez godinu dana nije plaćao alimentaciju pa je teško kažnjen...

Presedan u argentinskom pravosuđu.

Izvjesni Hugo Federico Suarez, navijač Boca Juniorsa, godinu dana nije plaćao alimentaciju svojoj bivšoj ženi. Nesretna žena više nije imala izbora i Suareza je odvukla na sud u argentinskoj regiji Salta koja se nalazi na samom sjeveru zemlje.

Taktika?

“Odlučili smo se na ovaj netipičan korak nakon što smo primijetili da Suarez nema stalan izvor prihoda, ali da posjeduje bogatu arhivu različitih memorabilija povezanih s Boca Juniorsima i dresovima kluba. Prvi put učinila sam ovako nešto, ali ovo može biti dobra poruka ljudima da su djeca najvažnija, da sve ostalo dolazi nakon njih”, rekla je odvjetnica Sylvina Carrer koja je zastupala Suarezovu bivšu ženu.

U konkretnom slučaju poruka bi trebala glasiti, naravno, ovako — djeca su važnija od nogometnog kluba za koji navijate. I presuda je donesena u tom tonu.

“Optuženi Hugo Federico Suarez nema pravo ići na utakmice Boca Juniorsa dok ne bude isplatio zaostale rate alimentacije”, stoji u sudskim dokumentima koje je objavio Argentinski nogometni savez.

Vjerujemo da će kazna biti efikasna.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.