Prilično je pusto na tribinama pulskog stadiona Aldo Drosina u utakmici Hrvatske i Gruzije

Hrvatska svoju zadnju utakmicu u 2019. igra pred ne baš brojnim navijačima

Hrvatska nogometna reprezentacija u ovim trenucima igra posljednju utakmicu u kalendarskoj godini, prijateljski susret protiv Gruzije na stadionu Aldo Drosina u Puli. U atmosferi koja, barem u uvodnim minutama, ne odgovara nogometnoj.

Nakon ovogodišnjih domaćih utakmica odigranih u Zagrebu, Osijeku, Varaždinu, Splitu i Rijeci, domaćin je Hrvatskoj i Pula koja je dobila priliku pljeskom pozdraviti reprezentaciju koja je u subotu izborila nastup na Europskom prvenstvu sljedeće godine. Pljesak nije izostao, ali nije bio niti gromoglasan jer puno je praznih mjesta na tribinama pulskog stadiona.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Gruzija, nemojmo si lagati, unatoč nekim prepoznatljivim imenima kroz svoju nogometnu povijest i nije neki magnet za navijače, kao što niti prijateljska utakmica nije i ne može biti jednaka natjecateljskoj. No, tribine puni, ili bi barem puniti trebala, Hrvatska.

Možda je kiša, možda je neatraktivan suparnik, možda cijena ulaznica, možda postava Hrvatske koja nije u svom najjačem sastavu, a možda utakmica bez rezultatskog značaja. Nije, možda, niti bitno. Više je uobičajeno kad su ovakve utakmice u pitanju. A, da kulisa bude potpuna, zainteresirano u uvodnim minutama ne izgleda niti hrvatska reprezentacija…