Probijen led: Ayewov pogodak Portugalu ujedno je i prvi afrički gol na ovom Svjetskom prvenstvu

Jedino je Gana od reprezentacija s “crnog kontinenta” zabila u prvom kolu

Nešto više od 17 minuta nedostajalo je prvom kolu Svjetskog prvenstva da prođe bez ijednog pogotka afričkih reprezentacija. No, obraz je barem u tom smislu spasila Gana i njezin André Ayew.

On je u 73. minuti susreta s Portugalom zabio za 1-1, što je bio i prvi afrički pogodak na ovom turniru. Naime, prije toga Senegal je poražen od Nizozemske s 1-0, Tunis je odigrao bez golova s Danskom, kao i Maroko s Hrvatskom, a Kamerun je ranije danas minimalno izgubio od Švicarske.

Nije tako Ayewov pogodak uspio pomoći Gancima u dolasku do prve pobjede za Afrikance u Kataru, ali je barem Osman Bukari podebljao konto pogodaka za cijeli kontinent na dva zabijena gola.

Afrika je tako nakon prvog kola jedina uz Sjevernu Ameriku ostala bez pobjede. Južnoj Americi je slavlje na otvaranju upisao Ekvador, a priliku za isto ima i Brazil večeras. Od Azijaca slavlje imaju Saudijska Arabija i Japan, a za Europu pobjede pišu Nizozemska, Engleska, Francuska, Španjolska, Belgija, Švicarska i Portugal.

Afrikanci su ostali na dva boda osvojena od strane Tunisa i Maroka, a dva ima i Sjeverna Amerika zahvaljujući Meksiku i SAD-u. Još jednu pobjedu Europi, naravno, može donijeti i Srbija ako iznenadi Brazilce.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.