HEP logo generalni partner Telesporta

Klinička slika je loša: Dinamo je sa šest komada pomeo oslabljenu Lokomotivu

Baš nikakvog problema aktualni prvak nije imao protiv gostiju

Nogometaši Dinama svladali su sa 6-0 Lokomotivu u utakmici prvoga kola hrvatskog nogometnog prvenstva, susretu koji je prema položaju klubova na ljestvici netom završene sezone 2019./20. morao biti prozvan derbijem. Prema prijateljskom odnosu koji dva kluba gaje, dokazujući to selidbama igrača s jedne na drugu adresu, zbog oslabljenosti gostiju čiji je igrački kadar prorijedio koronavirus, a i prema završnom rezultatu utakmice, malo je to veze s derbijem imalo.

Od samoga početka utakmica se rasplitala u očekivanom smjeru, Dinamoj pobjedi.

Iako će mnogi reći da to pitanje niti ne postoji, ʻpitanjeʼ pobjednika aktualni je prvak počeo rješavati već u uvodu susreta. Igrala se šesta minuta posljednje utakmice prvoga kola Prve HNL kad je Lovro Majer Oršićev ubačaj s lijeve strane trzajem glave pretvorio u uvodnu Dinamovu prednost, a 27. kad ju je povećao na 2-0. Svoj drugi gol na utakmici Majer je postigao snažnim udarcem na dodavanje Gojaka i nakon što je loptu strijelcu prepustio Gavranović.

U uvodnom poluvremenu Lokomotiva nije izgledala kao momčad koja može parirati Dinamu, a niti u drugome ta slika nije bitno izmijenjena.

Dapače, dodatno je ona pogoršana za momčad s Kajzerice nakon što su u 50. minuti kombinirali Majer i Gavranović u akciji u kojoj je dvostruki strijelac upisao i prvu asistenciju u sezoni. Koji trenutak kasnije moglo je biti i 4-0 da je Kastrati umjesto vratnice pogodio mrežu, no četvrti, a potom i peti te šesti gol na Maksimiru nije trebalo dugo čekati.

Sva su tri odsjela u Lokomotivinoj mreži, četvrti i peti baš brzo jedan za drugime, u 77. i 79. minuti. Mislav Oršić na asistenciju Leovca i Luka Ivanušec na dodavanje Komnena Andrića povisli su rezultat koji je na konačnih 6-0 uobličio Andrić za uvjerljivu pobjedu Dinama u debriju koji to nije (bio).