Puno k’o šipak: Texas Rangers prva su američka ekipa koja je u doba pandemije ispunila stadion

Na Globe Life Fieldu susret s Torontom promatralo je 40.000 ljudi

Sukladno najavama, Texas Rangers su, usprkos tome što pandemija još uvijek traje, domaću MLB sezonu otvorili pod punim kapacitetom stadiona. Pred ogled s Toronto Blue Jaysima pustili su sve moguće ulaznice u prodaju, a odaziv je bio odličan…

Iako se na posljednjoj domaćoj pripremnoj utakmici, na kojoj također nije bilo restrikcija, okupilo otprilike 13.000 ljudi, na otvaranju regularne sezone priča je ipak bila drukčija i, što se utrška tiče, puno produktivnija. U prvom sportskom događaju u Sjevernoj Americi bez ikakvih ograničenja zbog pandemije, Rangersi su na svom Globe Life Fieldu ugostili približno 40.000 navijača.

Podsjetimo, teksaški guverner Greg Abbott obustavio je sve restrikcije u državi prije nešto više od mjesec dana, a momčadi poput Rangersa tako nemaju prepreka pri organizaciji ovakvih događaja. Naravno, cijela scena mogla bi izazvati zabrinutost zbog mogućnosti širenja virusa koji je još uvijek prisutan, a pomalo je čudno vidjeti ovakav prizor u vremenu u kojem živimo.

Naravno, Rangersi su svoje namjere iskazali još ranije, a američki predsjednik Joe Biden nikako se nije složio s ovakvim potezima.

“Pa, to je njihova odluka, ali ja mislim da je pogrešna”, kazao je u razgovoru za ESPN. “Trebali bi poslušati doktora Anthonyja Faucija, znanstvenike i stručnjake. Mislim da je to neodgovorno.”

Bilo kako bilo, stadion je jučer bio krcat, no Rangersi nisu uspjeli ostvariti dobar rezultat. Toronto ih je pobijedio rezultatom 6-2, nanio im prvi poraz u seriji i treći u sezoni ukupno, a priliku za popravak pred svojim gledateljima Texas će dobiti već noćas.