Roberto Baggio o svojoj mirovini: ‘Ne gledam utakmice, siječem drva u šumi i vozim traktor’

“Radije pratim ženski nogomet, igraju ga s više žara i karaktera”, dodaje

Već je 18 godina prošlo otkako se umirovio Roberto Baggio, slavni talijanski nogometaš. Za razliku od njegovih kolega, koji su se nakon igračke karijere bacili u trenerske vode ili nešto drugo vezano uz nogomet, Baggia to nimalo ne zanima. Dapače, svoje penzionerske dane provodi na prilično neočekivan način.

“Uopće ne pratim ni ne gledam utakmice, više me to ne zabavlja. Nemam interesa ni za sudjelovanje u emisijama ili prijenosima, kao komentator ili gost u studiju, neugodno mi je kad moram suditi o nekome. Gledam neke bivše suigrače, izražavaju se poput nekih profesora, a sjećam se da loptom nisu znali baratati ni rukama”, kazao je Baggio u jednom od svojih rijetkih intervjua.

Otkako je kopačke objesio o klin, preselio se u gradić pored Vicenze, gdje po cijele dane održava farmu na kojoj živi njegova obitelj.

“Pronašao sam nešto što me veseli, u šumi siječem drva za ogrjev i vozim traktor, pa sam navečer toliko umoran da mi se vrti u glavi. Radije pratim košarku, volio sam gledati Shaquillea O’Neala, bio sam veliki fan Kobeja Bryanta, obožavam LeBrona Jamesa. Isto tako, volim i ženski nogomet, one ga igraju s više žara i karaktera”, poručio je.

Još za vrijeme igračke karijere se prilično izdvajao u bezličnoj masi nogometaša, ništa drugačiji nije ni u mirovini…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.

s