Rogério Ceni vratio se na São Paulovu klupu. Tamo će zamijeniti Hernána Crespa

Zadatak je ove vratarske legende očuvati taj klub u Série A

Velika kriza potresa ovih tjedana brazilskog velikana, São Paula. U posljednjih osam kola, upisali su njegovi igrači tek jednu pobjedu, a trenutno su u nizu od pet uzastopnih remija. U kombinaciji s ranije postignutim rezultatima, trenutno su smješteni tek na 13. mjesto brazilske Série A.

No, najgore od svega je to što je São Paulo ovog trenutka samo tri boda udaljen od zone ispadanja. Taj je brazilski sastav jedan od rijetkih članova društva klubova koji nikad nisu pali u niži rang, a kako bi taj status zadržali, vodstvo je smijenilo dosadašnjeg trenera Hernána Crespa.

Tu će legendu južnoameričkog nogometa na klupi zamijeniti Rogério Ceni, jedna od ikona tog kluba. Cijelu je svoju seniorsku karijeru, u trajanju od 23 godine, proveo u São Paulu, a sada će ponovno biti njegov trener.

São Paulo bio je Cenijev prvi klub i u trenerskoj karijeri, još tamo 2017., no doveo je tu momčad na prag ispadanja iz Série A. Dobio je tada otkaz nakon samo šest mjeseci, a u međuvremenu je zanat pekao u tri brazilske momčadi.

Crespo je, inače, dobro krenuo u svoju brazilsku epizodu, nakon 16 je godina posta osvojio naslov u prvenstvu države São Paulo, što je za istoimeni klub bila prva domaća titula nakon 2008. godine.

No, spomenuta je rezultatska kriza u posljednje vrijeme natjerala klupsko vodstvo na raskid suradnje s Argentincem. Tako će bijeg s dna i spas na kraju sezone tražiti pod palicom nekadašnje vratarske legende, a svoj će novi debi imati niti 24 sata nakon angažmana, u susretu sa Cearom.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.