Sarri: ‘Mourinho je počeo u Barceloni, a ja s amaterima. To je je*eno velika razlika’

Lazijev trener otvorio je dušu o različitostima s trenerom rivala

Nova sezona Serie A je iza ugla; talijansko prvenstvo počinje sljedećeg vikenda, a tamošnji mediji polako počinju ispitivati aktere i analizirati klupske šanse za novu kampanju. Podosta se priča o Romi, koja je s Joséom Mourinhom osvojila povijesni naslov u UEFA-inoj Konferencijskoj ligi, a nedavno je dovela Paula Dybalu kojeg su u Rimu dočekale tisuće ljudi.

U talijanskoj prijestolnici zato se stvara poprilična euforija, a gradski rival Lazio ne privlači toliko pažnje. Momčad koju vodi Maurizio Sarri također će igrati Europsku ligu, a zasad se pojačala čak osmoricom igrača. Ne radi se o velikim imenima, ali kadar je zato popunjen: iz Šahtara je pristigao Marcos Antonio, a iz Verone trojac koji se sastoji od Mattije Zaccagnija, Mattea Cancellierija i Nicola Casalea. Alessio Romagnoli besplatno je došao iz Milana, 21-godišnji Mario Gila otkupljen je od Real Madrida, a stigli su i Granadin Luís Maximiano te Matías Vecino iz Intera.

Podsjećamo, Lazio je prošle sezone za jedan bod bio bolji od Rome, a Sarri je u razgovoru za Corriere dello Sport kazao što misli o treneru najljućeg rivala.

“Sviđa mi se Mourinho”, priznao je nekadašnji Chelseajev i Juventusov strateg. “Naše različitosti počivaju na početnoj točki, drukčijim počecima. Ja sam odrastao među amaterima, ljudima koji su na drugom nivou. Morao sam pronaći dobre solucije kako bih pobijedio i kompenzirao ograničenja pojedinaca koje sam imao na raspolaganju. Mourinho je počeo u Barceloni i puno je uložio u kvalitetu igrača. Ja sam počeo s amaterima. Postoji jebeno velika razlika u radu u Stiji i Barceloni.”

Podsjetimo, 63-godišnji bivši bankar Sarri započeo je trenersku karijeru upravo u malenom toskanskom mjestu Stiji i otad vodio otprilike 20 klubova. U 30 godina uzdigao se do vrha svjetskog nogometa i pritom osvojio Europsku ligu te Serie A, a o Mourinhovim uspjesima, pak, ne treba trošiti riječi.

Tko zna, možda bi to napisali i za Sarrija da se nije morao penjati po piramidi…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.