Schalke se vratio u elitu. Na premijeri je ostao s desetoricom, pronašao se na streljani i izgubio

Köln je uvjerljivo slavio (3-1)

Schalke se vratio u prvi razred Bundeslige, ali to ne znači da je odmah povratio staru slavu. Dapače; sam kadar još treba dosta ojačati kako bi bio konkurentan u eliti, a da neće biti lako vidjelo se danas u povratničkom susretu.

Nogometaši iz Gelsenkirchena otišli su u goste Kölnu u prvom kolu njemačkog prvenstva te izgubili rezultatom 3-1, a poraz definitivno nije bio laka zalogaj za progutati.

Momčadi su na predah otišle s nulom na semaforu, ali Schalke se u svlačionicu zaputio i s desetoricom. Naime, Dominick Drexler zaradio je izravni crveni karton u 35. minuti, a igrački deficit itekako se osjetio u nastavku. Domaći su tada zabili tri gola; u 50. minuti poentirao je Luca Kilian dobro se snašavši u petercu, a 12 minuta kasnije u strijelce se upisao Florian Kainz. Schalke je uspio smanjiti s igračem manje u 76. preko Mariusa Bültera koji je tada pogodio glavom, no Dejan Ljubičić, brat Dinamova Roberta Ljubičića, krasnim je udarcem postavio konačnih 3-1 u 80. minuti.

Usto, koliko je Schalke bio na streljani dovoljno ilustrira podatak da je Köln danas upisao čak 32 šuta prema golu naspram suparničkih pet. Broj domaćih udaraca apsolutni je rekord za prva kola Bundeslige i Kölnov općeniti u prvoligaškom društvu otkad se ti podaci bilježe.

Bit će bolje…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.

s