Sezona ipak nije izgbuljena: Liverpool je objavio kako je Harvey Elliott uspješno operiran

U tom klubu vjeruju kako će se brzo oporaviti, ali nisu postavili rok

Iako je s nova tri boda napustio Elland Road, Liverpoolovu je visoku pobjedu (3-0) ipak zasjenila teška ozljeda Harveyja Elliotta. Mladi je i perspektivni nogometaš, koji se početkom sezone dobro uklopio u stroj Jürgena Kloppa, morao iz igre sredinom drugog poluvremena, nakon neopreznog uklizavanja Pascala Struijka.

Leedsov je nogometaš odmah isključen, a Elliott nakon ukazivanja pomoći prebačen u bolnicu. Jasno je svima na stadionu bilo kako ovaj nogometaš neće tako skoro na teren, a sinoć je obavljena i operacija. I to uspješno, poručili su iz Liverpoola.

“Elliott je pretrpio dislokaciju lijevog gležnja, a nakon operacije je krenuo s programom rehabilitacije i oporavka. Zasad nemamo određeni rok njegovog povratka, ne želimo mu stavljati ikakav pritisak, ali očekujemo kako će opet igrati još ove sezone”, stoji u službenoj klupskoj objavi.

Dodaju još klupski liječnici, ključna je bila hitra reakcija na travnjaku, koja je umanjila njegove bolove i nastalu štetu.

“Morali smo podvrgnuti operaciji, u kojoj smo mu sanirali frakturu te oštećene ligamente. Srećom, sve je prošlo bez većih problema, već istog dana može krenuti s rehabilitacijom”, dodao je Jim Moxon, glavni klupski liječnik.

Struijk će, pak, s terena će izbivati tek s tri ligaška susreta, nije ni uvažena Leedsova žalba. S druge strane, Elliott neće zaigrati barem iduća četiri mjeseca, kako tvrde engleski stručnjaci, na temelju ranijih sličnih ozljeda…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.