Sheffieldova pila naopako: Chris Wilder kritike koristi ne bi li motivirao igrače

Šef Bladesa po svlačionici lijepi javne kritike svoje momčadi

Neki bi rekli, s obzirom na to kako se sezona odvija, da mu to i nije potrebno…

Ali Chris Wilder, trener Sheffield Uniteda, najugodnijeg iznenađenja ove sezone u Premier ligi, ima svoje obrazovne metode i neće od njih samo tako odustati.

“Sve ide na zid!”, rekao je Wilder u intervjuu za BBC.

Sheffield United ove sezone plasirao se u elitni razred engleskog nogometa, a dio engleskih sportskih medija po inerciji ga je nazvao i kandidatom za ispadanje. Uostalom, što će vam analitika i kritičko mišljenje ako možete samo baciti pogled na Sheffieldovu momčad (bez prvoklasnih igrača i superzvijezda) i zaključiti da će se boriti za opstanak?

Sheffield je nakon više od polovice sezone nalazi na petom mjestu, samo dva boda ispod pozicije koja vodi u Ligu prvaka (iako ima utakmicu više).

Dakle, Sheffield je iznenadio komentatore poput Dannyja Millsa, Adriana Durhama i Gartha Crooksa, koji su ili bili poprilično odrješiti oko njegovog stila igre ili mu predviđali borbu za opstanak.

“Svu tu kritiku lijepim po svlačionici! Imamo i Whatsapp grupu i tamo šaljem momcima sve komentare iz medija. Mislim da ima puno sr*nja, buke i gluposti u tim komentarima, ali to je tako.

Ponekad me to razljuti, ali mi to daje i motivaciju. Osjetljiv sam na to kada nas nepošteno kritiziraju, mislim da to nije u redu”, komentirao je Wilder.

Metoda očito daje rezultate, a može se čitati na dva načina: kao pila naopako (“Momci, evo zašto ste loši, dokažite mi da niste) ili kao stav “mi protiv svijeta”.

Bilo kako bilo, sumnjamo da će itko u skorije vrijeme otpisati Wildera i Sheffield bez obuhvatne argumentacije.