Sinkovići nakon europskog zlata: ‘Presretni smo zbog titule u staroj i najdražoj disciplini’

Valent i Martin slavili su na Europskom prvenstvu u Münchenu

Valent i Martin Sinković došli su do prvog europskog slavlja u dvojcu nakon šest godina. Naime, danas su u Münchenu osvojili europsko zlato u dvojcu na pariće i tako još malo podebljali svoju fenomenalnu statistiku.

Iako su jučer u polufinalu završili drugi — bolja je bila španjolska posada — Valent i Martin danas su ih prestigli i ostavili ih na drugom mjestu, a bronca odlazi Litavcima. Ovo je, inače, Sinkovićima prvo zlatno odličje u europskoj konkurenciji dvojca na pariće još od 2016. godine.

“Presretni smo s europskom titulom! Bilo je teško kao što smo i očekivali, Španjolci su bili odlični protivnici, čak su nas i iznenadili, krenuli jače nego što smo mislili. Ali mi smo se dobro osjećali u čamcu, bila nam je dobra tehnika, odličan ritam tako da smo odlučili nastaviti veslati svoj tempo, a drugih 1000 metara što budemo mogli napraviti”, kazao je Valent nakon utrke.

“Na kraju se pokazalo kao dobra i dobitna odluka. Španjolci su posustali malo zadnjih 1000 metara iako znamo da imaju dobar finiš pa se nismo smjeli opustiti”, dodao je.

“Presretni smo! Nakon šest godina titula u dvojcu na pariće, u staroj i najdražoj disciplini! Sada nas čekaju tri dana odmora i nakon toga idemo na pripreme za Svjetsko prvenstvo. Nadamo se da više nećemo imati ozljeda, da ćemo ove pripreme odraditi 100 posto i da ćemo biti još bolji na Svjetskom prvenstvu”, nadodao je Martin Sinković.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.

s