Siromaštvo: Cavani, Suárez i Darwin zajedno su skupili tri udarca i tek 23 točna dodavanja

Skromna napadačka partija Urugvajaca protiv Južne Koreje

U već četvrtoj utakmici bez pogodaka na ovom Svjetskom prvenstvu pogotovo smo razočarani ostali urugvajskom igrom. Momčad koja raspolaže silnim napadačkim talentom dobrano je u toj fazi ostala dužna protiv Južne Koreje.

Mnogo se očekivalo od velikog napadačkog trojca u Urugvaju: Luisa Suáreza, Darwina Núñeza i Edinsona Cavanija, ali oni u kombiniranih 180 minuta nisu odradili mnogo toga.

Darwin je odigrao svih 90 minuta, Suáreza 64 nakon čega ga je zamijenio Cavani, a kombinirano je ovaj trojac uputio tek tri udarca prema suparničkom golu. Čak dva od tri udarca imao je Cavani u svojih 26 minuta.

Darwin je uputio jedan, a Suárez je ostao bez šuta. Za usporedbu, Fede Valverde iz veznog reda je kao daleko najopasniji Urugvajac sam skupio tri udarca i bio je jako blizu jedinom pogotku na utakmici.

Ne samo to, urugvajski napadači slabo su i sudjelovali u igri te su zajedno imali tek 23 točna dodavanja. Darwin je pogodio 11 od 20 dodavanja, Suárez sedam od 17, a Cavani maksimalnih 6/6 od svog ulaska u igru.

Iskusni El Matador ostavio je najbolji dojam u kasnijoj fazi pa je stvorio i jednu veliku priliku, ali su na kraju najbolje ocijenjeni igrači Urugvaja po Sofascoreu ostali baš Valverde te braniči Diego Godin i José María Giménez.

Ukupno je Urugvaj imao 10 udaraca na gol pa na ostatak momčadi van Valverdea i napadačkog trojca otpadaju tek četiri pokušaja. Zaista napadačko siromaštvo Urugvajaca.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.