HEP logo generalni partner Telesporta

Slavenovi crveni obrazi: Bilić je isključen u teškom West Bromovom porazu od Evertona

Na Goodisonu je bilo 5-2 za Toffeese

Dominic Calvert-Lewin zabijao je kao na traci, James Rodriguez glisirao je sredinom terena, gostujući braniči izgubili su milijun duela u zraku i, u konačnici, Everton je u potpunosti razbio novopridošlicu u Premier ligi.

Međutim, prijelomni trenutak drugog kola engleskog prvenstva između Evertona i West Bromwich Albiona (5-2) dogodio se u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, prvi vodstvu domaćih od 2-1.

Prvo je Kieran Gibbs sasvim nepotrebno ošamario Rodrigueza i dobio crveni karton, a onda je, nakon posljednjeg zvižduka Mikea Deana, Slaven Bilić sasvim nepotrebno ušao u verbalni sukob sa sucem i dobio crveni karton.

S obzirom na to kako je WBA odigrao drugo poluvrijeme, za Slavena je možda i bolje da to nije morao gledati s klupe. Ali gledao je s tribina i nije mogao biti zadovoljan s onim što je vidio. Matheus Pereira je izjednačio iz slobodnjaka u 47., ali nakon toga su krenuli Toffeesi.

U 54. su još jednom vodili, a do 66. je već bilo 5-2, nakon Calvert-Lewinovog hat-tricka. Moglo je završiti i gore za goste.

Ovako, Bilić ima nakon dva kola i većih briga od Deanovog izvještaja, o kojem će ovisiti duljina kazne. Njegova momčad nakon dva kola nema niti boda, što ne bi bio problem (suparnici su bili Leicester i Everton) sam po sebi da nije primila čak osam pogodaka.

Početak za zaborav, a sljedeći gost na Hawthornsu je Chelsea…