Službeno je potvrđeno. Odgađa se nedjeljni derbi između Dinama i Hajduka na Maksimiru

Odgodu utakmice tražio je i dobio Dinamo

Odgođen je derbi 13. kola Prve HNL između Dinama i Hajduka koji se na Maksimiru trebao igrati u nedjelju s početkom u 17:05 sati. Odgodu utakmice tražio je i dobio domaćin.

Objavljeno je ovo zajedno s obrazloženjem zašto se susret odgađa maloprije na web-stranicama Prve HNL.

ʻGNK Dinamo je 21. studenoga 2020. godine pismeno zatražio odgodu utakmice 13. kola HT Prve lige Dinamo – Hajduk zbog pripreme i nastupa u utakmicama 4. i 5. kola UEFA Europa lige. Sukladno odredbi iz članka 4. Propozicija natjecanja, klubovi koji sudjeluju u UEFA-inim klupskim natjecanjima imaju pravo na odgodu utakmice pa je donesena odluka o odgodi utakmice. Prema odredbama Propozicija natjecanja, odgođene utakmice moraju se odigrati u prvom mogućem slobodnom terminu, a budući da isti ovisi o nastupima GNK-a Dinamo u UEFA Europa ligi, odluka je donesena kao u izreci.ʼ

Derbi je Dinamo trebao igrati nakon poraza 0-2 u prethodnom kolu od Osijeka koji se tom pobjedom približio prvaku na tri boda razlike. Hajduk je, pak, u ogled trebao ući osokoljen ligaškim slavljem 2-0 protiv Slaven Belupa, svojim prvim nakon gotovo dva mjeseca i četiri prvenstvene utakmice bez punog bodovnog plijena.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.