HEP logo generalni partner Telesporta

Snimke iz Madrida dosta su tužne, ali treba pohvaliti Realove navijače koji nisu slavili naslov

Čekali su tu titulu od 2017., a onda se oduprijeli kolektivnoj euforiji

Madridski trg Plaza de Cibeles ostao je prazan.

Navijači Real Madrida uglavnom su poslušali molbu kluba i gradskih vlasti i izbjegli masovno okupljanje na trgu na kojem uobičajeno slave naslov španjolskih nogometnog prvaka.

Razlog za okupljanje momčad kluba dala im je u večernjim satima četvrtka pobjedom protiv Villarreala kojom je ostvarena za konkurente nedostižna prednost na La Liginoj ljestvici i u vitrine stavljen 34. naslov španjolskih prvaka. Na dan utakmice javili su se priopćenjem sa Santiago Bernabéua i zamolili da se izbjegne zajednički tulum jer posljedice toga mogle bi biti dodatno opterećujuće za tamošnje zdravstvo koje se bori sa pandemijom koronavirusa.

Sugerirano je da se slavi na balkonima, a ne na ulicama, pa su snimke s Plaze de Cibeles istovremeno tužne, ali i pohvalne. Okupilo se ondje tek nekoliko znatiželjnika u pokušaju stvaranja atmosfere kakva se uobičajeno viđa u trenucima zajedničke proslave kluba i navijača.

Rijetki su bili i vozači automobila naslonjeni na trube svojih vozila i s pokličem ʻHala Madrid!ʼ…

Prijašnjih godina bi se na tom trgu okupile tisuće ljudi kako bi pljeskom pozdravile nogometaše koje bi dovezao klupski autobus s otvorenim krovom. Uobičajeno bi kapetan momčadi pred okupljenim mnoštvom zavezao zastavu Real Madrida oko vrata kipa božice Cibeles, a onda bi se pred mikrofonom redali igrači inzistirajući na zajednišvu kluba i navijača koje vodi do proslave.

Logično i razumljivo, u aktualnom trenutku ovaj folklor izostaje. Jer saznanje da je Madrid s okolicom jedan od koronavirusom najpogođenijih europskih gradova i da se od ožujka zarazilo više od 72.000 stanovnika, a preminilo ih tek nešto manje od 8500, proslavu je preselilo na neka druga, zdravija vremena.