HEP logo generalni partner Telesporta

Šokirane Kraljice šoka: brončane rukometašice još nisu dobile premije za senzaciju na Euru

I neće dobiti dok se ne sastane Upravni odbor, odluči o iznosu i kad će on biti isplaćen

Protokol je u pitanju…

Kako to uobičajeno biva u trenucima ushita i euforije kad se uz pobjedničke momčadi i pojedince guraju svi kojima ondje nije mjesto, tako je i uobičajeno postalo da kad ushit utihne, a euforija splasne stvari vrlo brzo poprime uobičajene i očekivane obrise jada.

Konkretno — hrvatske rukometašice koje su na Europskom prvenstvu prošloga mjeseca iznenadile rukometni svijet i senzacionalno stigle do brončane medalje — još uvijek čekaju svoje premije za ostvareni uspjeh njihovih karijera.

Novac će stići, obećanje je iz Hrvatskog rukometnog saveza. Samo, protokoli ga koče da sjedne na račun onih koje se u prosincu veličalo.

“A što da vam kažemo… Niti nam se itko iz saveza javio, niti su nam rekli kolike su premije, niti smo išta dobile. Evo, niti znamo kad ćemo dobiti, ako ćemo dobiti”, kažu djevojke za 24sata koji ističe ovaj problem.

Nitko ne kaže da ga neće dobiti. Samo, protokol koji je nužno slijediti zaboravlja da te premije itekako mnogo znače djevojkama od kojih većina igra za sitan novac u klubovima. Prije mjesec dana bile su ponos države kojem se tepalo da su Kraljice šoka, sad su iste te pomalo šokirane što im na računima nema promjena nabolje.

Isti izvor citira i Tomislava Grahorca, prvog čovjeka Hrvatskog rukometnog saveza koji obećaje da će novac djevojkama biti isplaćen. Ističe se njegov rad, uspješno izvršavanje dužnosti, a potom i ove riječi:

“Je, istina, nisu dobile premije. Prvo se treba sastati upravni odbor te odlučiti kolike će biti premije i kad će biti isplaćene. Tek kad odlučimo, onda se ide u isplatu. Curama će biti plaćeno, nema brige, u to mogu svi biti sigurni, samo da prođemo proceduru, Pa tek je siječanj, prvenstvo je netom završilo.”

Dakle, čeka se protokol, procedura, sastanak Upravnog odbora i odluka. Nije da je žurba, stigne se. “Tek je siječanj”…