Sosa i Kramarić uoči Nizozemske: ‘Odlučit će detalji, ali na takve utakmice smo već navikli’

“Ako budemo na razini na kojoj smo znali biti, od nas se mogu očekivati velike stvari”

Sudbonosna srijeda i dvoboj Hrvatske i Nizozemske u polufinalu Lige nacija bliže se svakim danom, a svakog dana tako se redaju i hrvatski reprezentativci pred vrućim mikrofonima na konferenciji za medije. Tako je danas ‘grah pao’ na imena Borne Sose i Andreja Kramarića.

Dvojac na radu u Njemačkoj napokon je dočekao jednu pressicu gdje ‘Slučaj Livaja’ nije bio glavna tema dana pa su se naši gastarbajteri mogli posvetiti onome što je važno: najavi dvoboja s Nizozemcima.

“Raspoloženje na treninzima je na visokoj razini”, kaže Kramarić koji je na sjajan način završio bundesligašku sezonu. “To je i malo začuđujuće s obzirom na to da je kraj sezone, ali i to govori koliko je visoka razina motivacije.”

Problem u reprezentativnim obvezama nakon teške sezone ne vidi ni Borna Sosa koji je nakon kraja regularne sezone još morao odraditi i razigravanje za ostanak sa svojim Stuttgartom. No, dolazak u kamp izabrane vrste nešto je posebno, a za igrače i samo nastavak uobičajenih napora.

“Nije prvi put da imamo reprezentaciju nakon sezone”, kaže, prenosi HRT. “Mislim da nećemo imati problema sa spremom: psihičkom, a ni fizičkom.”

Kramarić je najavio dvoboj s Nizozemskom i čini mu se da je to dvoboj momčadi slične kvalitete u kojem će razliku raditi tek nijanse.

“Teško je izdvojiti što će odlučiti, mislim da će to biti neki sitan detalj. Nizozemci imaju stvarno fenomenalnu ekipu, ali mi smo svjesni svoje snage, koju potvrđujemo zadnjih pet – šest godina. No, ako danas nisi motiviran, nećeš moći pokazati maksimum ni na utakmici. Ako budemo na razini na kojoj smo znali biti, od nas se mogu očekivati velike stvari”, smatra.

Na detalje se osvrnuo i Sosa. Iako je relativno novo ime u reprezentativnoj svlačionici i tu je manje od dvije godine, i na njemu se vidi taj pobjednički mentalitet koji krasi Vatrene.

“Navikli smo na utakmice u kojima odlučuju detalji, takva je bila svaka na SP-u, a i ova će biti slična”, naglasio je.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.