Štimac nakon naslova: ‘Došli smo kao favoriti, ali nije nam bilo lako zbog domaćinskog suđenja’

“Uživam povjerenje saveza, a onaj je ples dio mojeg rituala”, dodao je

Junak je ovih dana na Indijskom potkontinentu postao Igor Štimac, barem u onom dijelu te mnogoljudne zemlje koji prati nogomet i reprezentaciju. Indija je slavila u finalu Južnoazijskog prvenstva, pobjedom nad Nepalom od 3-0. Prva je to titula u Štimčevoj izborničkoj karijeri, a na povratku u domovinu, dao je kratki intervju za Sportske novosti.

“Zadovoljan sam ovim rezultatom, pogotovo jer su nas htjeli onemogućiti u naumu da zaigramo u finalu. Primjerice, protiv Maldiva smo imali baš vulgarno domaćinsko suđenje. Ipak, nisu nas mogli zaustaviti, iako sam finale morao voditi s tribina, nakon isključenja u ranijem ogledu”, komentirao je na početku svojeg razgovora.

Svaki je od golova svoje reprezentacije proslavio plešući, pa je i to moglo biti jedan od uzroka tog crvenog kartona.

“Ma ne, plesao sam na svoj način, a to je i dio mojeg rituala. Potjeran sam na tribine zbog prigovaranja, jer je suđenje bilo neizdrživo. Srećom, pratila nas je bučna podrška s tribina, puno Indijaca radi na Maldivima. Bili smo favoriti na ovom prvenstvu, ali nije bilo lako, sezona je u Indiji završena u ožujku, igrači su mjesecima bili bez utakmice”, dodao je.

Najbolji je strijelac, ali i najkorisniji igrač, ovog natjecanja bio Sunil Chhetri, indijski veteran. S pet je pogodaka doveo svoju reprezentaciju osme titule na Južnoazijskom prvenstvu, pa Štimac nije mogao, a da ga ne pohvali i ovom prilikom.

“On je naš glavni igrač, iako ima 37 godina, pravi je golgeter. Zabio je već 80 golova za reprezentaciju, u svojoj karijeri, i kao igrač i kao trener, nisam još vidio veterana s ovakvom strašću za dokazivanjem. Mene sada čekaju izazovi s olimpijskom reprezentacijom, u kvalifikacijskom turniru, a ne mogu se požaliti na tretman. Pomladio sam reprezentaciju, uveo brojne novitete u radu, pa stoga uživam povjerenje vodstva saveza”, osvrnuo se i na svoju budućnost.

Na indijsku je klupu stigao sredinom 2019., a trenutni mu ugovor ističe u ljeto iduće godine. Sada, nakon osvojenog naslova, ne brine se za svoju poziciju.

“Nije mi lako raditi u ovim pandemijskim uvjetima, ali nemam straha. Sve naše selekcije su ostvarile napredak, a tek će u budućnosti pokazati svoju vrijednost”, dodao je na kraju intervjua.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.