Stipe nije Snake Plissken pa da bježi iz Los Angelesa: HNS potvrdio da LAFC ne pušta Biuka

Bivši Hajdukov talent neće biti dostupan za U-21 Euro

Stipe Biuk još se uvijek navikava na život u Sjedinjenim Američkim Državama i nogomet koji mu pruža MLS — uskoro bi mogao zaigrati i protiv Lionela Messija kojemu se sprema transfer u Inter Miami — a otamo neće toliko skoro otići.

Naime, već se danima pričalo o tome kako njegov Los Angeles FC nema namjeru puštati ga na U-21 Euro koji za Hrvatsku počinje za 11 dana utakmicom protiv Ukrajine, a Hrvatski nogometni savez sada je to službeno i potvrdio. Iz Saveza navode kako su od 10. svibnja nekoliko puta kontaktirali Amerikance s upitom o Biukovoj dostupnosti, a odgovor im je stigao tek danas i bio je negativan.

“Nažalost, iz kluba je stigla nepovoljna odluka za nas i za Stipu, koji je bio jasan u želji da nastupa za mladu reprezentaciju kojoj je dao važan doprinos na putu do Eura”, rekao je tom prigodom Stipe Pletikosa, tehnički direktor reprezentacija. “Žao mi je zbog Stipe, njegovih suigrača i izbornika jer se radi o odličnom igraču, no kako U-21 Europsko prvenstvo nije u FIFA-inom kalendaru, klub je imao pravo donijeti ovakvu odluku. Uvjeren sam da bi za Stipu, a stoga i za njegov klub, ovaj nastup na Euru bio vrlo koristan i vrijedan, no u klubu to nisu tako prepoznali, a mi to moramo prihvatiti.”

Naravno, puno veće glavobolje zbog te situacije imat će izbornik Dragan Skočić koji će se morati okrenuti alternativnim rješenjima.

“Žao nam je zbog ovakvog raspleta jer gubimo jednog odličnog igrača, ali s obzirom na manjak komunikacije od Los Angelesa proteklih tjedana nije neočekivana takva odluka”, istaknuo je. “Mislim da je i Stipe ovime na gubitku jer bi mu Europsko prvenstvo bilo veliko iskustvo, no klub je donio odluku koju moramo prihvatiti i ići dalje. Barem nam je sada jasna situacija te se nastavljamo pripremati kako bi u maksimalnom izdanju dočekali početak Europskog prvenstva.”

Bivši Hajdukov talent zasad je upisao 13 nastupa u MLS-u uz dva gola i jednu asistenciju, a igrao je i u CONCACAF-ovoj Ligi prvaka, gdje je LAFC došao do finala. Ponekad nastupa od prve minute, ponekad ulazi s klupe; sva dosadašnja sudjelovanja u pogocima ubilježio je u utakmicama u kojima je startao, a bilo ih je ukupno pet u MLS-u…

Inače, Hrvatska je, osim Ukrajine, u skupini i sa Španjolskom te domaćinom Rumunjskom. Mladi Vatreni svoje će utakmice odigrati u Bukureštu, jedna skupina igra se u Cluj-Napoci, a ostale dvije u Gruziji.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.