Što ste vi radili s 15 godina? Mohamed Touré najmlađi je strijelac u povijesti australske A-lige

Adelaideov igrač danas je ispisao povijest australskog nogometa

Ne može glasati, voziti automobil, odlaziti u klubove, a kamoli, ne daj Bože, piti i pušiti… Ipak, Mohamed Touré umije učiniti nešto o čemu jedan dio odraslih može samo sanjati — zabiti gol u profesionalnom nogometu.

S navršenih 15 godina i 325 dana ovaj krilni igrač, koji nastupa za Adelaide United, danas je postao najmlađi strijelac u povijesti tamošnje A-lige nakon što je, u 84. minuti utakmice protiv Central Coast Marinersa, ispružio nogu na ubačaj koji je dolazio u peterac i smireno pospremio loptu u mrežu.

Tinejdžer je, inače, mlađi brat Al Hassana Touréa koji mu je i suigrač, a stariji je od Mohameda četiri godine. Ove sezone je u 12 nastupa u svim natjecanjima zabio četiri pogotka i australski mediji drže ga za jednog od većih nacionalnih talenata u svojoj dobnoj kategoriji, a mlađi brat na putu je da mu se približi. U domaćem je prvenstvu debitirao tek prošlog tjedna, a danas je momak rođen u ožujku 2004. godine svojim premijernim zgoditkom ušao u nogometnu povijest svog kontinenta.

Osjećate se staro? Niste jedini…