Šuker misli na dijasporu pa kaže da će HNS organizirati kampove u SAD-u, Čileu i drugdje

“Mi imamo malu populaciju pa trebamo tražiti hrvatske nogometaše po svijetu”

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker obavio je opširan intervju za španjolski AS, a u njemu je popričao o hrvatskim nogometašima u La Ligi, ali i malo popričao o nogometnim bogatstvima hrvatske dijaspore…

“Trenutno uživam u HNS-u. Imamo puno velikih projekata na putu, uključujući organiziranje kampova za hrvatske nogometaše u SAD-u, Kanadi, Argentini, Čileu, Australiji i drugim zemljama sa snažnom hrvatskom dijasporom”, tvrdi Šuker. “U usporedbi s Njemačkom, Španjolskom, Francuskom, Italijom ili Engleskom mi imamo malu populaciju pa trebamo identificirati sve talentirane hrvatske igrače, u svim kutovima svijeta.”

Napomenuo je pritom kako je usredotočen na aktualni rad u HNS-u, a također je fokusiran i na rad u Izvršnom odboru Europskog nogometnog saveza (UEFA) pa ne razmišlja o promjeni posla.

Dodao je nekadašnji reprezentativni golgeter kako bi za reprezentaciju bilo dobro kada bi Luka Modrić odigrao manji broj utakmica za Real s obzirom na Euro sljedeće godine, a rekao je i koju o Ivanu Rakitiću

“Za nas u Hrvatskoj bilo bi dobro da Luka dođe na Euro s odigranih 35 do 40 utakmica umjesto 55 do 60. Iduća sezona, s napunjenim kalendarom, bit će izazovna za sve. U ovoj točki njegove karijere smatram da bi mu bilo bolje da ne igra sve utakmice”, izjavio je Šuker, a na pitanje o Rakitićevu tretmanu u Barçi kazao je sljedeće:

“Ne sudjelujem u dnevnim aktivnostima Barcelone pa ne mogu suditi je li Ivan bio nepošteno tretiran, to samo on zna. Znam da je ponosan što nosi klupski dres i da uvijek daje sve od sebe. Ima više od 300 nastupa za Barcelonu, osvojio je puno trofeja te je bio ključni igrač u brojnim važnim utakmicama. Osim toga je veliki radnik na terenu, usmjeren na momčad, ima liderske sposobnosti i nikada ne radi probleme u svlačionici. Vjerujem da su svi treneri i klubovi i više nego sretni što imaju takvog igrača.”

“U ovoj fazi svoje karijere, nakon svega što je osvojio, normalno je da želi igrati, a ne sjediti na klupi. Bude li mogao igrati u Barceloni, vjerujem da će mu to ostati prva opcija. No, osjete li Ivan i Barcelona da je došao trenutak za napraviti novi korak, što je normalno u nogometu, ne sumnjam da će biti veliko pojačanje za bilo koji veliki klub jer u sebi još uvijek ima puno dobrog nogometa”, smatra Šuker. “Ako se odseli iz Barcelone, bit će ponosan na vrijeme provedeno ondje jer je to bilo šest sjajnih godina. Kada provedeš svoje najbolje godine igrajući za veliki klub i osvajajući velike trofeje, to znači da si dobro upravljao svojom karijerom”, rekao je HNS-ov šef.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.