Suradnje niču k’o gljive: Hajduk, Rijeka, Osijek i Lokosi masovno šalju igrače u klubove Prve NL

Jarun, Solin, Vukovar i Orijent dobivaju pojačanja

Druge momčadi aktualnih sudionika HNL-a ugašene su, a najveći hrvatski klubovi time su ostali bez mogućnosti davanja dodatne prilike brojnim igračima koji su pod ugovorima, ali se ne mogu probiti u prvu ekipu. No, nekoliko njih pribjeglo je uspostavljanju suradnje s drugoligašima — odnosno, klubovima sudionicima Prve nogometne lige — i poslalo svu silu igrača u njihove momčadi.

Kako je vidljivo u zadnjem HNS-ovu dokumentu koji bilježi registracije igrača, Lokomotiva je tako, kao matični klub, sklopio sporazum o suradnji s Jarunom koji je dobio titulu ugovornog kluba. Tako Raul Florucz, Gabriel Groznica i Fran Žilinski odsad imaju pravo nastupa za “matični klub i seniorsku momčad ugovornog kluba”, što, prema toj konstrukciji, znači da mogu nastupati i za Lokose i Jarun.

Isto vrijedi i za Hajduk koji je potpisao jednak sporazum sa Solinom. Odsad će za potonji klub moći nastupati Tvrtko Buljan, Ivan Ćubelić, Filip Čuić, Ivan Dominić, Boško Jemo, Dominik Prpić i Rokas Pukštas. Osijek je, pak, suradnju sklopio s Vukovarom i ondje će poslati Franka Kolića, Alexandera Uwema i Luku Zebeca, a Rijeka je zaključila sporazum s Orijentom. Tamo se imaju pravo preseliti Filip Braut, Antoine Coupland, Duje i Filip Dujmović, Djibrilla Mossi Ibrahim, Marino Kukoč te Dominik Simčić.

Dakle, brojni nogometaši prebacit će se u drugi razred hrvatskog nogometa, a kako će te suradnje utjecati na eventualne rezultate i moraju li se prekinuti ukoliko, primjerice, neki od ovih klubova izbori HNL, to valja vidjeti.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.