HEP logo generalni partner Telesporta

Susret Osijeka i Lokomotive odgođen je zbog korone u gostujućim redovima

Loksa je zabilježila dva pozitivna slučaja, a isto je i u Rijeci

Rastom broja oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj za očekivati je kako će i nogomet biti pogođen, a danas je Lokomotiva potvrdila dva slučaja zaraze u svojim redovima. Radi se o igračima čija se imena, zbog zaštite osobnih podataka, ne smiju objavljivati.

“Dva igrača NK Lokomotive obavila su u nedjelju 18.10. testiranje na COVID-19 te je rezultat pozitivan”, priopćio je klub na službenim stranicama. “Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR) nismo u mogućnosti objaviti identitet zaraženih osoba.”

Naravno, zaraženi se povlače u samoizolaciju.

“Odmah je obaviještena nadležna epidemiološka služba koja je dvojici igrača odredila mjeru stroge samoizolacije, a sve sukladno preporukama Stožera Civilne Zaštite RH i radne skupine HNS-a”, napominju Lokosi. “Čeka se odluka nadležne epidemiološke službe vezano za mjere samoizolacije za bliske kontakte zaraženih.”

Podsjetimo, Loksa danas u je 17:05 sati trebala ići na noge Osijeku u Gradskom vrtu, a ovo joj nije prvi rodeo s koronom; još u kolovozu imala je nekoliko igrača u samoizolaciji. Ipak, javlja Media Servis, HNL-ov povjerenik potvrdio je izvoru kako je utakmica odgođena. Prema navodima, osim zabilježenih slučajeva, petorica igrača imaju i temperaturu:

Odgodu je ubrzo potvrdila i Lokomotiva, a Media Servis također je javio da je i u Rijeci zabilježena zaraza kod dvojice igrača što je klub ubrzo ponovio.