Sveti Iker rekao je dosta: Casillas se s naslovom portugalskog prvaka oprostio od nogometa

"Bez oklijevanja mogu reći kako je put koji sam ja izabrao bio kao iz snova"

Iker Casillas nije htio prisustvovati ceremoniji proslave prvaka, ali njegovi suigrači iz Porta bili su jasni: i on je zaslužio naslov prvaka koji su zajedno osvojili.

To znači da je legendarni španjolski golman otišao u mirovinu na najbolji mogući način: trijumfalno.

Casillas je kao kapetan vodio Španjolsku do naslova svjetskih prvaka 2010. te dva uzastopna naslova europska prvaka, 2008. i 2012. Sada, s 39 godina i nakon što je nadjačao srčani udar, odlazi u konačnu mirovinu.

Sveti Iker, kako su mu tepali u španjolskoj prijestolnici, karijeru je stvorio kao vođa najveće Furije svih vremena, možda i najbolje reprezentacije koju smo ikada imali prilike gledati, ali bio je i ikona Real Madrida, za koji je nastupao od 1999. do 2015. godine.

Trofeji su nebrojeni, ali svejedno nedovoljni pokazatelj njegove veličine: osvojio je tri Lige prvaka (2000., 2002., 2014.) uz pet naslova prvaka Španjolske te Cope del Rey kralja prije nego što je prešao u Porto u kojem je proveo posljednjih pet godina. S Portom je Casillas, osim ovogodišnjeg, osvojio još jedno portugalsko prvenstvo te jedan Kup.

Posljednji nastup imao je u travnju prošle godine.

U svibnju 2019. Casillas je pretrpio srčani udar, ali se brzo oporavio i nastavio trenirati. Porto ga je uvrstio u stručni stožer, a zbog zdravstvenih okolnosti više nije upisao niti jedan naslov.

“Važan je put kojim ideš i ljudi koji te prate, a ne gdje će te taj put odvesti. Ja bez oklijevanja mogu reći kako je put koji sam ja izabrao bio kao iz snova”, rekao je Sveti Iker na kraju puta.

Itekako.