Sterling neće igrati za Englesku protiv Crne Gore nakon što se u kantini obrušio na suigrača

Do sukoba je došlo nakon trash talka između Cityjevog i Liverpoolovog igrača

Engleska nogometna reprezentacija oslabljena će odigrati utakmicu protiv Crne Gore u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo nakon što je za tu akciju zamrznut Raheem Sterling. Razlozi ignoriranja njegove spremnosti i dosad napravljenog svode se na sukob sa suigračem Joeom Gomezom, a početak vuku iz klupskog nedjeljnog ogleda Gomezova Liverpoola i Sterlingova Manchester Cityja.

Emocije koje su izašle na vidjelo tijekom derbija igranog za vikend mogu se shvatiti, pripisati trenutku i veličini uloga koji je bio na kocki. To je jedno. Sasvim je drugo kad se taj sukob prenese u krug izabrane vrste nakon prospavane noći i eskalira do te mjere da je u kantini bila potrebna intervencija pri njihovu razdvajanju.

Sve je navodno počelo vrijeđanjem, onda se zaoštrilo, a završilo je odlukom izbornika Garetha Southgatea da Sterling u četvrtak odmara. Premda će sam Cityjev krilni napadač, nekoć i Liverpoolov, sve svesti na nekoliko sekundi sukoba poslije kojeg nema repova, Southagetova odluka, unatoč Sterlingovoj isprici, bila je konačna.

Sterling je kroz kvalifikacije za Europsko prvenstvo igrao dosta bitnu ulogu za englesku reprezentaciju sudjelujući kroz njih u svih šest odigranih utakmica i pet pobjeda. Izgrađene su one uz njegov primjetan učinak od osam golova i šest asistencija.

Gomezov značaj za reprezentaciju nije niti približno jednak Sterlingovom, dapače, uz dvije propuštene utakmice zbog ozljede u ovom kvalifikacijskom ciklusu, četiri preostale proveo je na klupi za pričuve, kao što ondje provodi i veći dio premierligaške sezone u klupskom dresu. Sa Sterlingom je svađu zakuhao ušavši u igru u 87. minuti, a u preostalom vremenu uspio biti sudionik svađe koja je oslabila i izabranu vrstu. Iako se čini da je u ponedjeljak žrtva hvatanja za vrat bio upravo on, ne možemo se suspregnuti da čestitamo obojici na onom što su zakuhali pred jubilarnu 1000. utakmicu engleske reprezetacije.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.