Taj će braniti do šezdesete: Petr Čech ne odustaje od hokeja, sada će čuvati mrežu u Oxfordu

Legendarni vratar novu je karijeru pronašao na ledu

Legendarni Petr Čech nije samo odličan vratar, već i prilično osebujan tip; osim sviranja bubnjeva, veliki hobi mu je i hokej na ledu pa se nakon završetka nogometne karijere odmah posvetio onoj s palicom. Naravno, u tom je sportu odabrao istu ulogu kakvu je imao i na zelenom terenu.

Glasoviti češki vratar tako je od 2019. do 2022. godine nastupao u Guildford Phoenixu, ekipi iz četvrtog razreda britanskog hokeja, a lani je otišao jedan rang gore pa je igrao za Chelmsford Chieftainse. Imao je i zapaženih predstava; Čech je u svojem debiju za Phoenix sačuvao mrežu i ubilježio ključnu obranu u završnim trenucima utakmice, a odradio je i nekoliko treninga s Chicago Blackhawksima iz NHL-a, što je zasigurno najveća čast za jednog amaterskog hokejaša.

Chelseajeva ikona se ne da pa je sada potpisala novi ugovor; sljedeće sezone nastupat će za još jednog trećeligaša, Oxford City Starse, za koji već nastupaju neki njegovi bivši hokejaški suigrači.

“Znali smo da je Petr prošle sezone tražio momčad, ali tada smo bili popunjeni na poziciji vratara i stranaca”, izjavio je Shane Moore, direktor Oxfordove momčadi. “Sada kada smo znali da je slobodan, bila je to prilika koju smo željeli iskoristiti. Neće samo naša momčad prosperirati od Petrovog dolaska; radujem se pozitivnom utjecaju koji će njegov potpis imati na našu cjelokupnu zajednicu i sport kao takav.”

Podsjećamo, nakon što je završio igračku karijeru, Čech je, osim igranja hokeja, obavljao i tehničku funkciju na Stamford Bridgeu, a u sezoni 2020./21. bio je rezerva za hitne slučajeve Chelseajevoj U-23 ekipi na poziciji vratara. Klub je napustio dolaskom Todda Boehlyja tako da sada može igrati hokej koliko hoće…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.