HEP logo generalni partner Telesporta

Tampa je porazila bejzbolske zlikovce: Raysi su izbacili Astrose i ugrabili World Series

Finale MLB-a su osigurali slavljem u sedmoj utakmici

Veselje na Floridi sinoć su pokrenuli Tampa Bay Raysi koji su osigurali svoj drugi World Series nastup, prvi nakon 2008. godine.

Slavljem od 4-2 u sedmoj utakmici finala ALCS-a porazili su Houston Astrose koji su posljednji ogled uspjeli izboriti nadoknadom zaostatka od 3-0, a trenutno najomraženija bejzbolska momčad tako se ipak nije plasirala u svoje treći World Series u posljednje četiri sezone.

Ironično, Charlie Morton, bivši Houstonov igrač koji je 2017. osvojio naslov u skandaloznoj sezoni gdje su Astrosi varali, imao je odličnu bacačku večer i zaključio seriju na najbolji način protiv franšize za koju je nekoć nastupao. Zanimljivo, ovo mu je već četvrto slavlje u odlučujućoj utakmici playoffa u čemu prednjači u MLB-u…

Usto, Randy Arozarena opet se istaknuo udarivši svoj sedmi home run u aktualnoj postsezoni što je rekord za rookieja, a u finalu će moći prestići Dereka Jetera kao rookie s najviše hitova u doigravanju, za što mu je potreban još samo jedan. Valja napomenuti da je čak 71,9 posto Tampinih runova u aktualnom doigravanju postignuto home runom, što je najviše ikad kada govorimo o franšizama koje su ugrabile finale. Najbliži tome trenutno su Pittsburgh Piratesi koji su 1971. ondje stigli s postotkom od 58,3 home runova.

Raysi su posljednji put igrali World Series prije 12 godina kada su ih s 4-1 svladali Philadelphia Philliesi, a suparnika će saznati nakon sedme utakmice između Los Angeles Dodgersa i Atlanta Bravesa, o čijem smo dvoboju Willova Smithova pisali…