Thomas Meunier je malo kritizirao PSG. Kaže da je htio ostati do kraja sezone, ali da je potjeran

Priča da je primio pismo klupskog odvjetnika u kojem se navodi da u klubu više nije poželjan

Malo bi bilo za reći da su se Thomas Meunier i Paris Saint-Germain rastali na ne baš prijateljski način ili, da budemo precizniji, da 28-godišnji branič Borussije Dortmund ne osjeća gorčinu kad se sjeti svojih posljednjih odlazaka u direktorske kancelarije pariškog kluba.

Priznaje, želja mu je bila, unatoč u veljači potpisanom ugovor za BVB, odraditi sezonu do kraja s PSG-om, nastupiti s klubom u Lisabonu na završnici Lige prvaka, no umjesto toga sad se nalazi u Bad Ragazu gdje se dortmundska momčad priprema za novu bundesligašku sezonu. Nije zbog toga nesretan, samo nije sretan što mu nije omogućeno da pokuša napasti trofej u Ligi prvaka s bivšom momčadi.

“Volio bih da sam mogao igrati. Bio sam s agentom u Dortmundu, gotovo sam na koljenima molio da mi se dozvolio da završim sezonu Lige prvaka s PSG-om”, priča dodajući da mu je aktualni klub to bio spreman dopustiti pod određenim uvjetima, ali da je sportski direktor pariškog velikana Leonardo bio taj koji za takvo što nije želio čuti.

“Nije niti pokušao dogovoriti se s BVB-om, a kamoli sa mnom.”

Postoji i druga verzija ove priče, ona koju priča Leonardo. A ona uključuje Meunierova potraživanja u iznosu od dvije plaće koje prima u Dortmundu za ostanak u PSG-u do kraja Lige prvaka.

Deutsche Welle prenosi ovu zavrzlamu u odnosu dvije strane, pozivajući se na ono što je belgijski reprezentativac ispričao u razgovoru za RTBF. A on tamo inzistira da je doveden u situaciju da spakira torbe i da je primio pismo klupskog odvjetnika u kojem se navodi da u klubu više nije poželjan i da ne smije dolaziti niti na treninge.

Usput, ako vas zanima kakav je život PSG-ovih nogometaša, ima Meunier riječ-dvije i na tu temu. Nogometaši francuskog prvaka nisu samo nogometaši, oni su zvijezde i tako se ponašaju. Zaboravite na proslave rođendana uz pivo i pikado, ondje se, priča, unajmljuju palače, zgrade i proslavlja se uz stotine ljudi.

“Sve je to dio toga, dio igre.”

U Dortmundu mu život sigurno neće tako izgledati. Igra ondje ima drugačiju, dosta užu definiciju.