Tići u problemu: Hajdukov klub partner Solin smijenio je trenera i SD-a nakon loših rezultata

Otkaz su dobili i Marko Lozo i Vik Lalić nakon četiri boda u šest kola

Ovog ljeta Hajduk i Solin pohvalili su se sportsko-poslovnom suradnjom koja je stvorena oko toga da je nekolicina srebrnih europskih juniora otišlo kraj Jadra na kaljenje u Prvu NL. Trebali su tamo Mateo Jurić-Petrašilo, Šimun Hrgović, Niko Đolonga i još par igrača na dvojnoj registraciji skupljati seniorske minute, ali rezultatski sezona nije krenula po planu.

Iako je na raspolaganju imao te juniore, a kasnije dobio i iskusnog Gergu Lovrencsicsa na desnoj strani, trener Marko Lozo nije uspio složiti ekipu na željeni način. Rezultat svega su samo četiri boda u šest kola drugoligaške sezone pa se uprava kluba odlučila na promjene.

Smijenjen je tako Lozo, ali i sportski direktor Vik Lalić koji je imao glavnu riječ pri sastavljanju ekipe. Solin je tako ostao bez oba ključna dijela sportskog segmenta, a svemu skupa presudio je domaći poraz od Sesveta.

SLUŽBENO!Marko Lozo više nije trener NK Solina, a smijenjen je i sportski direktor Vik Lalić. Dogovorom obiju strana…

Posted by NK Solin on Monday, September 18, 2023

Do tog susreta Sesvete su bile najgore u ligi s jednim bodom pa su očito u Solinu odlučili da je u opasnosti i ostanak. Novi trener još se nije pronašao, za tri dana slijedi susjedski dvoboj s Dugopoljem pa je uskočio Goran Granić, trener iz omladinskog pogona koji će privremeno voditi prvu momčad.

Lozo je tako na klupi izdržao tek pola godine i 14 utakmica pa se nastavlja njegova muka po afirmaciji u hrvatskom nogometu. Ovaj mladi stručnjak vodio je Hajduk II, na jednoj utakmici 2016. i prvu momčad Hajduka, a kratko je bio i u Rudešu te Međimurju, ali nigdje nije uspio ostaviti dublji trag i ostati duže.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.