Tiranin, al’ najljepši: Igor Tudor uvjerljivo je slavio na startu prvenstva s Marseilleom

Usprkos kritikama, momčad hrvatskog trenera izgledala je odlično

Početak trenerskog mandata Igora Tudora u Marseilleu iznimno je turbulentan; medijsku skepsu vezanu uz njegovo imenovanje popratile su glasine o sukobu s igračima u svlačionici i njihovu protestiranju, a tenzije su se osjetile i neposredno prije današnjeg susreta prvog kola Ligue 1 protiv Reimsa na uvijek vatrenom Vélodromeu.

Tako su navijači Tudora, kada ga je službeni spiker najavio prije početka ogleda, popratili bučnim zvižducima, ali tvrdog Tušu to nije pokolebalo. Marseille je uspješno otvorio novu kampanju francuskog prvenstva i slavio 4-1 protiv gostiju.

Olympique je rutinski odradio posao. Susret je započeo žestokim tempom i pritiskom koji je brzo urodio plodom; Jonathan Clauss u 13. je minuti krasno probio desnu stranu i poslao fin ubačaj u kazneni prostor koji je u autogol pretvorio čupavi Reimsov branič Wout Faes. Domaći su u prvom poluvremenu pogodili i gredu te vratnicu preko Gersona i Valentina Rongiera koji je danas nosio kapetansku vrpcu. Naime, Tudor je Marseilleovu ikonu Dimitrija Payeta za ovaj dvoboj odlučio ostaviti na klupi; iskusni Francuz ušao je tek u 75. minuti.

Kada se činilo da se Reims polako počinje buditi, Nuno Tavares, koji je danas bio odličan, pobrinuo se za udvostručenje vodstva. U sudačkoj nadoknadi prvog dijela probio se s lijeve strane linije šesnaesterca u sredinu i sjajno potegnuo za 2-0. Posuđeni Arsenalov igrač tako je zabio u debiju, ali nije bio jedini: tri razlike postavio je Kolumbijac Luis Suárez u 75. i tako potvrdio Marseilleov trobod.

Počasni pogodak za goste postigao je još jedan Arsenalov nogometaš na posudbi; Folarin Balogun iskoristio je katastrofalno čišćenje Leonarda Balerdija u 84. minuti i postavio konačnih 3-1. Reims je poslije tog gola stisnuo, ali Marseille se ipak nije doveo u neugodniji položaj. Dapače, zabio je i četvrti: na isteku sudačke nadoknade Suárez je uvalio još jedan gol nakon kontre i tako odagnao sve dvojbe.

Ako se ovako nastavi, neće oni zvižduci baš potrajati…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.

s