Toplih plus 12: Lazio je kod kuće razmontirao Milan, ali najviše se slavi u Napulju

Aktualni prvaci pali su sa sramotnih 4-0 u Rimu

Još jedan veliki dvoboj u Serie A odigran je krajem 19. kola na Olimpicu u Rimu gdje je Lazio dočekao Milan i razmontirao ga s 4-0. Mnogo će se slaviti u svjetloplavom dijelu Rima, ali i u Napulju.

Naime, Napoli je ovim rezultatom točno na pola kampanje na velikih 12 bodova prednosti pred prvim pratiteljem i braniteljem naslova koji je doživio pravu katastrofu i već je tri utakmice bez pobjede.

Vrlo rano je sve krenulo na domaći mlin, Mattia Zaccagni poslao je nisku loptu s lijevog krila, ona prolazi kraj svih i na nju natrčava Sergej Milinković-Savić koji ju s 11 metara prizemno šalje u mrežu u četvrtoj minuti.

Teško je tek riječima i opisima golova dočarati koliko je Lazio dominirao nad prvacima i koliko je bio bolji, a nova naplata dolazi u 38. kad je Zaccagni dodao i gol na asistenciju. Adam Marušić pucao je s desne strane, vratar je obranio, ali Zaccagni dolazi na odbijanac i lako zabija.

I nakon 2-0 na poluvremenu, u drugom dijelu novi problemi za Milan jer u 65. minuti Pierre Kalulu ruši natrčalog Pedra u kaznenom prostoru, a penal realizira Luis Alberto.

Osam minuta kasnije posao je dovršen, Alberto je dodao i asistenciju za Felipea Andersona koji ima lak posao iz blizine za velikih 4-0 i gaženje.

Lazio je i skočio na treće mjesto s 37 bodova, jednim manje od Milana i 13 manje od Napolija. Što se Hrvata tiče, Ante Rebić ušao je u 79., a Toma Bašić u 82. minuti.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.