Trebate li trenera? Neilu Warnocku nedostaje 12 tekmi da bi ih imao 1500. Rado bi ih odradio

Broj odrađenih susreta skupljao je od 1967. kada je započeo igračku karijeru

Samo još jedan klub, samo još 12 utakmica.

Navedeno iznad jest činjenica, ali praktički i molba koju je Neil Warnock uputio zainteresiranim klubovima u potrazi za nogometnim trenerom s iskustvom.

Zašto 12? Zato što nakon više od 50 godina rada u nogometu Warnocku nedostaje upravo toliko da svoju karijeru zaključi na brojci od 1500 kompetitivnih ogleda.

Broj odrađenih susreta skupljao je od 1967. kada je započeo igračku karijeru u redovima Chesterfielda, a do 1488. stigao u ulozi menadžera Cardiff Cityja s kojim se rastao prošle godine.

Motivacije ima, želja je velika.

Sasvim je jasno da ima i iskustva, a premda mu vitrine nisu krcate trofejima ne treba zaboraviti da je u pitanju stručnjak koji je osam puta podizao momčadi iz nižeg u viši rang engleskog nogometa, odnosno da je po tom pitanju 71-godišnji menadžer iz Sheffielda rekorder. Problema s prihvaćanjem momčadi iz nižega ranga, a spominjao je League Two, nema.

Nema niti konkretnih ponuda, govori gostujući u emisiji BBC Radio Wales breakfast, premda se nešto spominje. Iskreno priznaje da želi još tih 12 utakmica, da želi pomoći klubu u očuvanju statusa ili njegovom podizanju u viši rang, a, dodaje, izbivanje iz kuće ne bi mu zamjerila niti njegova gospođa Sharon. Baš nešto renoviraju u njihovom domu u Cornwallu, njegovo odsustvo na koji tjedan ne bi joj smetalo…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.