HEP logo generalni partner Telesporta

U Flachau će se održati prvi muški slalom nakon devet godina i pobjede Ivice Kostelića

Flachau zbog koronavirusa uskače kao organizator umjesto Kitzbühela

U Kitzbühelu su ovog vikenda trebale biti održane dvije utrke muškog slaloma kao zamjene za otkazane događaje iz Wengena; prvi slalom trebao se voziti u subotu, drugi u nedjelju.

Međutim, i jedna i druga utrka otkazane su zbog loše epidemiološke situacije, prenosi HINA. Guverner Günther Platter je citirao 17 slučaja zaraze koronavirusom kao uzrok otkazivanja, a njegovu odluku podržao je i austrijski kancelar Sebastian Kurz.

Zaraza je svoj epicentar imala u obližnjem Jochbergu, a cijela regija je ubrzo započela s ubrzanim testiranjem na COVID-19. Međutim, FIS je pronašao i drugu zamjenu za utrke iz Wengena.

Naime, ubrzo je objavljeno kako će se ta dva muška slaloma održati u subotu i nedjelju u Flachau, gdje je u utorak održan noćni ženski slalom u kojem je Mikaela Shiffrin došla do svog 100. postolja i prve slalomske pobjede nakon više od godine dana.

Zanimljivo, u Flachau muški slalom nije održan skoro pa cijelo desetljeće; posljednji put to se dogodilo u prosincu 2011., što je mnogima od vas vjerojatno i dobro poznato. Naime, tada je Ivica Kostelić došao do pobjede ispred Andrea Myhrera i Cristiana Devillea.

Bila je to Ivici čak 20. pobjeda u karijeri u slalomu.