U New Orleansu obrana dobiva utakmice, a za naslov ćemo vidjeti. Saintsi su skočili na 2-0

... A već 10 utakmica u nizu nitko im nije dao više od 20 poena

Monday Night Football dvostrukim je programom zaključio drugi tjedan NFL sezone, a New Orleans Saints priključili su se društvu od devet momčadi koje su savršeno krenule u sezonu. Saintsi su u gostima svladali Carolina Panthers s 20-17 i sada su jedna od devet NFC momčadi s 2-0.

No, ono što Saintse obilježava je sjajna obrana kojom dolaze do pobjeda. U dva susreta primili su tek 32 poena i samo San Francisco 49ers i Kansas City Chiefs s 30 te Dallas Cowboys imaju manje s povijesnih 10 dozvoljenih suparničkih poena.

No, Saintsi su posebni po tome što su sjajnu obrambenu formu prenijeli iz prošle sezone. Od Baltimore Ravensa u devetom kolu prošle sezone nitko nije Saintsima dao više od 20 poena, a okruglih 20 uspjeli su samo Pittsburgh Steelersi i LA Ramsi, i to u 10. i 11. tjednu lani.

Obrana u New Orleansu toliko je dobra da Derek Carr na quarterbacku protiv Caroline nije morao imati nijedno TD dodavanje da bi Saintsi stigli do pobjede. Carr je bacao 21/36 za 228 jardi i jednu presječenu loptu, a oba polaganja postigao je Tony Jones trčanjem.

No, obrana je radila posao pa je Bryce Young sackan četiri puta, a jednom je Carl Granderson uzrokovao fumble. Young je na kraju kod Caroline bacio za jedno polaganje za Adama Thielena, ali ono je došlo prekasno kad je već New Orleans imao 20-9.

Nije preostalo vremena Carolini za još kakvo oduzimanje lopte i FG za produžetak pa su Saintsi na svoj način, čvrsto i obranom uzeli drugu pobjedu. U NFC Southu je tako velika gužva jer Saintsi, Atlanta Falcons i Tampa Bay Buccaneers su na 2-0, a Saintsima slijedi gostovanje kod Green Bay Packersa.

Što se Caroline tiče, ona će u goste Seattle Seahawksima u potrazi za prvim slavljem…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.