HEP logo generalni partner Telesporta

UEFA je potvrdila kako će izgledati završnice Lige prvaka, Europske lige te juniorske Lige prvaka

Kraju natjecanja u Ligi prvaka domaćin je Lisabon od 12. do 23. kolovoza

Ovosezonska izdanja nogometne Lige prvaka i Europske lige bit će kompletirana u kolovozu turnirima na kojima će sudjelovati osam najboljih momčadi. Domaćin završnice Lige prvaka bit će Lisabon, dok će se o najboljoj momčadi Europske lige odlučivati u Duisburgu, Gelsenkirchenu, Düsseldorfu i Kölnu.

Što se elitnog natjecanja tiče, upravo je potvrdila UEFA, u četvrtfinalu, polufinalu i finalu igrat će se samo jedna utakmica. Jasno, nakon što budu kompletirane sve utakmice osmine finala, odnosno nakon što Manchester CityReal Madrid, BayernChelsea, JuventusLyon te BarcelonaNapoli odigraju uzvratne susrete natjecanja prekinutog pandemijom koronavirusa 11. ožujka. Četvrtfinala su ranije osigurali Atalanta, RB Leipzig, Atlético Madrid i Paris Saint-Germain.

Liga prvaka vraća se 7. kolovoza kada se, kao i dan kasnije, igraju uzvrati osmine finala. Četvrtfinale je od 12. do 15. kolovoza, a polufinala će se igrati 18. i 19. tog mjeseca. Utakmica za naslov na rasporedu je 23. kolovoza.

Na jednak način, ali u četiri njemačka grada, igrat će se završnica Europske lige. Najvažniji datumi su 5. i 6. kolovoz s utakmicama osmine finala, potom 10. i 11. kada se u svim gradovima igraju četvrtfinalni susretu. Dana 16. i 17. na još nepotvrđenim lokacijama igrat će se polufinala, a 21. u Kölnu finalni susret natjecanja.

U kolovozu bi trebala biti kompletirana i juniorska Liga prvaka čiji je sudionik i zagrebački Dinamo koji četvrtfinale protiv Benfice igra 18. ili 19. Pobijedi li, Dinamo će na boljeg iz susreta MidtjyllandAjax 22. kolovoza, a finale se igra 25. Svim utakmicama domaćin je Nyon.

Liga prvakinja također se nastavlja, a domaćini su Bilbao i San Sebastián. Sve bi trebalo biti riješeno od 21. do 30. kolovoza.

Trenutačni plan je da se utakmice igraju bez prisustva publike, no budu li epidemiološki uvjeti to omogućili nije isključeno da se dopusti i povratak gledatelja na tribine stadiona.

Finale Lige prvaka trebalo se igrati u Istanbulu čije je domaćinstvo sad pomaknuto za jednu godinu. Isto vrijedi i za domaćine koji će uslijediti, odnosno Sankt-Peterburg, München i London pomiču se za godinu prema naprijed.