HEP logo generalni partner Telesporta

Upravo je potvrđeno: Barcelona je smijenila Setiéna, novi trener biti će potvrđen za par dana

Ono što se očekivalo sad je i službeno iskomunicirano

Ono što je bilo neminovno i o čemu se razgovaralo i prije no što je Barcelona osramoćena (Bayernovom pobjedom 8-2) u četvrtfinalu Lige prvaka, sad je dobilo službenu potvrdu — Quique Setién više nije trener momčadi s Camp Noua.

Upravni odbor španjolskog kluba na svom je današnjem sastanku donio odluku kojom uz Setiénovo ime odsad stoji ʻbivši trenerʼ, objasnivši sve kraćim priopćenjem.

Među ostalime, u njemu se navodi da je ʻovo je prva odluka u širem procesu restrukturiranja prve momčadi koja će se provesti u suradnji sa sadašnjim tehničkim direktorom i novim trenerom koji će biti imenovan u sljedećim danimaʼ.

Setién je Barceloninu prvu momčad preuzeo 13. siječnja zamijenivši na trenerskoj poziciji Ernesta Valverdea. Nije se pritom baš iskazao. Klub je sezonu završio bez trofeja, što mu se posljednji put prije ove sezone dogodilo u 2007./08., a Setiénov doprinos u cijeloj priči svodi se na 16 pobjeda, četiri remija i pet poraza u 25 odrađenih utakmica.

Nasljednik će morati više što i neće, reći će zlobnici, biti odveć teško. A među kandidatima iz kruga kojih će nasljednik biti imenovan kroz sljedećih nekoliko dana medijski se najčešče ističu Mauricio Pochettino i Ronald Koeman.

Ovaj potonji, aktualni izbornik nizozemske nogometne reprezentacije, već je dulje povezan s klubom u kojem je proveo najveći dio igračke karijere, u kojem je imao ulogu pomoćnog trenera i kojeg je, pisalo se, trebao preuzeti nakon Europskog prvenstva. Točnije, klauzula u ugovoru s Nizozemskim nogometnim savezom takvo mu što dopušta. Budući da je Euro odgođen za sljedeću godinu sve se nekako odužilo, no iskra između njega i Barcelone još je tu. I mogla bi se rasplamsati.