‘Uz večernja zvona zaklopio si oči’: Kronikusi su bakljadom odali počast Zlatanu Saračeviću

Podravkini navijači dirljivo su se oprostili od rukometne ikone

Cijela Koprivnica danas je odavala počast legendarnom Zlatanu ‘Zlatku’ Saračeviću, Podravkinu treneru koji je sinoć iznenada preminuo nakon što mu je pozlilo poslije utakmice protiv Lokomotive.

Saračević, jedan od najvećih hrvatskih rukometaša svih vremena, koji je svojim igrama često odavao dojam mitološkog bića, zauvijek će biti zapamćen u mislima Podravkinih navijača Kronikusa koji su se još sinoć oprostili od njega transparentom i lampionima ispred gimnazijske sportske dvorane. Večeras su mu odlučili odati počast tihom bakljadom, a na svojim društvenim mrežama oglasili su se i dirljivom objavom.

Naši navijači su večeras odali počast treneru Zlatku Saračeviću. Dostojno u tišini uz baklje i novi transparent. “Uz večernja zvona zaklopio si oči, treneru za nas nema teže noći. Počivao u miru!” Hvala vam!

Posted by Rukometni klub Podravka Vegeta on Monday, February 22, 2021

“Danas smo jako tužni”, pišu Kronikusi. “Rukomet je neizostavni dio naših života, a posljednje tri godine doživjeli smo neke prekrasne trenutke sa Podravkom i ti trenuci ispunjeni su čarolijom zahvaljujući ljudima koji su bili oko nas. To nisu samo naši prijatelji s kojima smo navijali i pili pivo nakon tekme, nisu samo igračice koje igraju, već je tu i lik trenera, osobe s autoritetom koji upravlja cijelom koncepcijom te divne igre koja nama navijačima daje radost u pobjedi ili tugu u porazu. “Saračević Zlatko!”, skandirali smo mu s tribine, a on bi uvijek mahnuo. On je taj koji zna što će i kako će, kada mi drugi pojma nemamo što bi se dalo napraviti. Zlatko Saračević, legenda hrvatskog rukometa, jučer je nakon utakmice s Lokomotivom tragično preminuo. Ostat će nam u uspomeni kao trener koji je svojim radom ostavio trag u klubu i priuštio nam puno lijepih trenutaka kada ih nismo očekivali, puno pobjeda zbog kojih smo osjećali ponos u srcu jer je naša Koprivnica opet postajala rukometna metropola. To srce danas plače, natopljeno suzama jer smo izgubili velikog čovjeka. Počivaj u miru, dragi naš Zlatko, neka ti je laka hrvatska zemlja.”