Vatreni su u 2021. godini kroz humanitarne aukcije dresova skupili više od 100.000 eura

Za onaj Modrićev, koji je nosio protiv Španjolske, izdvojeno je čak 16.000

Još pred dvije je godine hrvatska nogometna reprezentacija postala prva u svijetu koja je dresove nošene na utakmici ustupila za humanitarnu aukciju. Tom je prilikom skupljeno oko 30.000 eura, a s ovom se odličnom i hvale vrijednom praksom nastavilo i u ovoj godini.

Navijači i svi ostali potencijalni kupci i dobročinitelji imali su u 2021. čak tri prilike za kupnju nošenih dresova, a pritom je prikupljeno više od 100.000 eura, javili su iz Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

Sve navedene aukcije organizirane su u svrhu prikupljanja sredstava za rad Zaklade Vatreno srce, koju su osnovali i vode hrvatski reprezentativci i izbornici. Ona već godinama pomaže djeci i mladima, kroz suradnju s bolnicama diljem naše zemlje te kroz podršku ostalim akcijama.

Prva u nizu ovogodišnjih aukcija dresova u 2021. bila je nakon utakmice s velikog natjecanja, osmine finala Eura protiv Španjolske. Tada je za te dresove uplaćeno gotovo 50.000 eura, što je ujedno dosad i najuspješnija akcija u ovoj humanitarnoj inicijativi. Najviše je pažnje, ali i novaca, privukao dres koji je nosi kapetan reprezentacije, Luka Modrić, za koji je izdvojeno čak 16.000 eura.

Ostatak je ovog velikog iznosa u 2021. skupljen na kvalifikacijskim utakmicama, domaćim ogledima protiv Slovačke i Rusije.

“Velika mi je čast što sam dio ove Zaklade, a drago mi je da su reprezentativci nebrojeno puta pokazali koliko je veliko njihovo srce i koliki su humanisti. Zaklada čini sve kako bi pomogla onima kojima je to najpotrebnije, a pogotovo su uspješne bile aukcije u kojima su igrači donirali svoje nošene dresove”, rekao je izbornik Zlatko Dalić.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.