Vijesti iz Varaždina kažu da Toplak vjerojatno ostaje trener, a igrači bi mogli dobiti premije

“Toplak ostaje ako ne uleti ponuda koju ne bi mogao odbiti.”

Nogometni klub Varaždin osigurao je ostanak u hrvatskom nogometnom prvenstvu nizom uspješnih rezultata koje je momčad ostvarila pod vodstvom trenera Samira Toplaka. Predsjednik kluba Stjepan Cvek sve opisuje kao “san snova” dodajući u razgovoru za Sportske novosti “ni u najboljoj vlastitoj režiji ne bih to tako lijepo zacrtao”.

Priča da je pritisak bio velik i da uspjeh nije bilo lako postići. Uživanje uspoređuje s uživanjem kakvo nogometni Varaždin nije imao od 2002. i izbacivanja Aston Ville iz Kupa UEFA-e. Proslave nakon pobjede kod Gorice kojom je osiguran ostanak u ligi nije bilo, ali, dodaje, bit će.

“Nismo htjeli ništa unaprijed pripremati, ʻmaznuliʼ smo na stadionu u Gorici dvije runde i krenuli kući. Igrači su slavili na benzinskoj crpki. Red je bio da ugase žeđ… Ali nakon Osijeka u subotu napravit ćemo feštu. Pitanje je kako ćemo s obzirom na epidemiološke mjere, no naći će se neki kutak. Dečkima nismo obećavali premije, međutim naći će se novca i za njih”, prenosi za svoje igrače lijepe vijesti.

Jučerašnjom pobjedom protiv Gorice ostvarili smo klupski cilj i osigurali nastup u najelitnijem rangu hrvatskog nogometa i u sezoni 2020/21! #nkvarazdin #ovojenasgrad

Posted by NK Varaždin on Saturday, July 11, 2020

Zadovoljan je Cvek kad priča o sadašnjosti u klubu, a izražava nadu i u ljepšu budućnost.

“Imamo tradiciju, školu i stadion, a kao predsjednik mogu se pohvaliti da pokraj sebe imam Davora Vugrinca, Zlatka Dalića, Branka Ivankovića, Dražena Ladića… sve velika nogometna imena koja stoje uz klub. Tko to ima u Hrvatskoj? Ni Dinamo, ni Hajduk, niti Rijeka to nemaju… Kod njih su u vodstvu neki nepoznati ljudi. Letvicu ćemo podignuti više, zašto se jednog dana ne bismo vratili u Europu.”

Radi se u Varaždinu na pronalasku strateškog partnera koji bi pratio klupske ambicije. A one, nakon što je Toplak sa igračima odradio posao, rastu. Pitanje je kako će sve izgledati sljedeće sezone, a prvo je pitanje ono o ostanku trenera.

“Zasad ostaje”, poručuje Cvek, ali uz malu ʻograduʼ.

“Varaždinov predsjednik Stjepan Cvek kaže da Toplak vjerojatno ostaje trener, a igrači bi mogli dobiti i premije.”

Što se igračkog kadra tiče…

“I gotovo svi igrači će nastaviti igrati kod nas jer zadovoljni su, napreduju, odlično se osjećaju u pozitivnom ozračju. To vide i cijene, izrazili su želju da produže. Tražimo i pojačanja za neke pozicije. Dobivali smo igrom, svaku pobjedu smo zaslužili, ništa se nije dogodilo slučajno.”

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.