Villarreal krade iz Valencije: Dani Parejo i Francis Coquelin novi su članovi Emeryjeve svlačionice

Žuta podmornica se pojačava, a Valencijina navijačka baza očajava

Villarreal su prije otprilike mjesec dana napustili Santi Cazorla i kapetan Bruno Soriano, a dolaskom bivšeg Arsenalova trenera Unaija Emeryja na trenersko mjesto naslućena je nova era Žute podmornice.

Ona se ovih dana nastavlja najavljivati pojačanjima: sjajni Takefusa Kubo pristigao je iz Real Madrida na posudbu i predstavljen je jučer, a danas je i službeno potvrđen trajni angažman dosadašnja Valencijina dvojca iz veznog reda.

Francis Coquelin i Dani Parejo su igrači o kojima se radi, a obojica su potpisala ugovore na četiri godine i to za, kako se u medijima navodi, male svote kada uzmemo u obzir današnju financijsku moć u vrhunskom nogometu; skupa su navodno koštali otprilike 11 milijuna eura. Ako su te tvrdnje imalo blizu istinitima, nije ni čudo što mnogi prozivaju Valencijina šefa Petera Lima koji je nedavno prodao i Ferrana Torresa u Manchester City za 27 milijuna eura. Klupska legenda Santiago Cañizares pita se zašto uprava prodaje najbolje veznjake, a određen dio navijača navodno želi organizirati prosvjede ispred Mestalle. Da stvar bude još luđa, intenzivno se govori o Villarrealovoj kupnji Valencijina stopera Gabriela Pauliste

Podsjetimo, Valencia je sad već pretprošle sezone osvojila Kup, da bi nekoliko mjeseci kasnije otpustila trenera Marcelina

Coquelin je, inače, klasični destruktivac koji se igrački izgradio u Arsenalu (Dosta spominjemo Topnike u ovom tekstu, zar ne?) i u Šišmišima proveo protekle dvije i pol godine, a 31-godišnji Dani Parejo je apsolutna ikona u Valenciji i njen dugogodišnji kapetan.

Odsad ćemo ih gledati u žutom dresu…