Više nema ni virtualni posao: EA Sports izbrisat će Jona Grudena iz Madden NFL videoigre

Nastavlja se pad bivšeg trenera Las Vegas Raidersa

Dugo nije bilo golemih skandala u NFL-u, a onaj koji je na vidjelo izašao prije nekoliko dana svojim opsegom dobrano je nadoknadio propušteno. Ukoliko niste znali, dosadašnji trener Las Vegas Raidersa Jon Gruden podnio je ostavku nakon što je niz uvredljivih, rasističkih i homofobnih e-mailova pod njegovim imenom i prezimenom izašao u javnost, a posljedice su bile brze i žestoke.

Podsjetimo, sporne mailove Gruden je razmjenjivao nekadašnjim predsjednikom Washington Football Teama Bruceom Allenom između 2011. do 2018. godine dok je radio kao analitičar na ESPN-u. Osim što je zbog toga izgubio posao, 58-godišnji strateg usto je ostao bez bogatog sponzorstva sa Sketchersom, ali i mjesta na počasnom popisu velikana Tampa Bay Buccaneersa s kojima je osvojio Super Bowl 2003. godine.

Grudenov pad sada se, doduše, prenio i na virtualni svijet: EA Sports objavio je kako će izbrisati njegovu ličnost iz aktualnog nastavka Madden NFL simulacije, a zamijenit će ga neodređeni, nasumični model trenera.

“EA Sports je posvećen poduzimanju koraka koji su potrebni za održavanje kulture uključenosti i pravičnosti”, priopćio je gigant videoigara. “Zbog okolnosti vezanih uz ostavku Jona Grudena, povući ćemo poteze za njegovo uklanjanje iz Madden NFL-a 22. Zamijenit ćemo ga generičnom ličnosti preko ažuriranja u sljedećim tjednima”.

U stvarnom životu Grudena će zamijeniti koordinator specijalnih momčadi i njegov dosadašnji asistent Rich Bisaccia, koji će za kormilom ostati do kraja sezone.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.