Vitórijin trener Moreno: ‘Moji igrači su mladi i nisu navikli na ovakav ambijent’

Trener portugalskog prvoligaša osvrnuo se na poraz od Hajduka

Hajduk je sinoć, iako je prvotno gubio, pobijedio Vitóriju na prepunom Poljudu rezultatom 3-1 u prvoj utakmici trećeg pretkola Konferencijske lige. Portugalci, osim sjajnog gola koji je zabio Miguel Maga, nisu baš puno toga pokazali, a njihov trener Moreno osvrnuo se na prikazano.

“U prvom dijelu dozvolili smo prilike Hajduku preko naše obrane”, tvrdi 40-godišnji stručnjak. “Nakon gola smo trpjeli zbog nezrelosti momčadi, ali i trenera. Kada smo zabili, momčad se, zahvaljujući nezrelosti, opustila. Tada se dogodio prvi gol za Hajduk i još dva gola koji su se mogli izbjeći. Ja sam odgovoran za ovo što se dogodilo, izgubili smo utakmicu, ali nismo eliminirani. Imamo ligašku utakmicu i onda ćemo se fokusirati na uzvrat.”

Moreno je kazao kako je njegova ekipa možda ostala i impresionirana atmosferom na Poljudu.

“Pripremili smo se i znali smo da trebamo ostati usredotočeni”, inzistirao je. “Ovo je dio procesa mlade ekipe, kao grupa ćemo evoluirati. To su mladi igrači koji nisu navikli na ovaj tip ambijenta i pritiska utakmice. Mi ćemo rasti, pogledati kakve su se pogreške dogodile, ekipa će biti bolja u uzvratu.”

Portugalci su u prošloj fazi rutinski svladali Puskás Akadémiju kod kuće i remizirali u gostima. Je li to bio lakši suparnik?

“Puskás nije bio lak susret, to je bila kvalitetna momčad, ali Hajduk je ekipa s igračima koji imaju iznadprosječnu individualnu kvalitetu”, izjavio je. “Mislimo da još možemo proći, teško će biti za Hajduk u Guimarãesu, baš kao što je i nama bilo ovdje. Vjerujemo da ćemo proći dalje uz pomoć naših navijača. Imamo utakmicu za tri dana protiv Chavesa u ligi, a nakon njega ćemo razmišljati o tome što moramo napraviti protiv Hajduka.”

Vitória je primila tri brza gola. Kako i zašto? Usto, portugalske novinare zanimalo je što je s Andréom Almeidom koji je izvučen iz igre na poluvremenu.

“Što se tiče tri primljena gola, znamo što su bile pogreške”, napomenuo je Moreno. “Nisu bile kolektivne, više individualne, ali ja preuzimam odgovornost jer sam vjerovao igračima i nastavit ću. Znamo što moramo učiniti u uzvratu da to popravimo. André Almeida se vratio poslije ozljede, bilo je teško, on je ratnik. Borio se kako bi igrao, a Dani Silva, koji je ušao umjesto njega, također je dao sve od sebe, ali znamo da su oni puno bolji od ovoga što su pokazali danas. Znamo što moramo učiniti da bismo bili bolja momčad, stručni stožer mora raditi s igračima. Znamo da ne možemo promijeniti raspored, ali čvrsto vjerujemo da će momčad u budućnosti biti bolja.”

Podsjećamo, uzvrat nije u četvrtak, već je pomaknut na srijedu, a Hajduk će se, za razliku od svog suparnika, moći bolje pripremiti za uzvrat pošto je njegova ligaška utakmica s Goricom odgođena.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.

s