HEP logo generalni partner Telesporta

Vjerujemo da će brzo i lako naći novi klub: Allegri više nije ugovorno vezan za Juventus

Juventus je napustio prošle godine, ali mu je ugovor tek sad istekao

Trofejni talijanski trener Massimiliano Allegri od danas je slobodan tražiti novi posao nakon što mu je konačno istekao ugovor s Juventusom. Talijanske prvake Allegri je napustio još prošle godine, no i ostao ugovorno vezan za klub i u trenucima kad je momčad vodio Maurizio Sarri.

Sve ovo vrijeme Allegri je uredno primao plaću s iste adrese na kojoj je bio od 2014. U slučaju da je prešao u drugi klub ili da je Juventus raskinuo njegov ugovor otpremnina bi iznosila sedam milijuna eura.

Sad može otići pregovarajući isključivo o svojim budućim primanjima.

S referencama koje nosi, nekako se čini izglednim da će sljedeći posao naći brzo i lako, a ovaj put možda i izvan granica domovine gdje je dosad isključivo gradio trenersku karijeru. Naslov talijanskog prvaka osvojio je s Milanom, a s Juventusom njih još pet. Navedenom treba dodati i četiri naslova u Talijanskom kupu i tri u tamošnjem Superkupu.

Dvaput je Juventus vodio do finala u Ligi prvaka te u njima dvaput ostao kratak u ogledima protiv španjolskih klubova. Jednom je prejaka bila Barcelona, drugi put Real Madrid.

U koju će ligu teško je reći. No, poznato je da je vrijeme plaćenog dopusta koristio za učenje engleskog jezika…