HEP logo generalni partner Telesporta

Vozi traktor, pali motorku, zabija i osvaja nagrade: Erling Braut Håland je Golden Boy

Prestižno priznanje otišlo je u ruke norveškog napadača

Talijanski Tuttosport, koji svake godine organizira dodjelu prestižne nagrade Golden Boy, odabrao je svog pobjednika za aktualnu 2020. godinu.

Podsjetimo, ona se dodjeljuje najboljem nogometašu do 21 godine koji se natječe u prvenstvima europskih zemalja, a ovaj put nagradu dobiva norveški stroj Erling Braut Håland.

Poznati nogometni insider Fabrizio Romano tu je vijest objavio još sinoć, a spomenuti talijanski medij jutros ju je potvrdio na svojim stranicama. Borussijin napadač tako se pokazao uspješnijim od Ansua Fatija, Alphonsa Daviesa, Jadona Sancha i Eduarda Camavinge koji skupa s Norvežaninom čine najbolje plasiranu petorku, a Håland se sada pridružuje probranom društvu pobjednika u kojemu su se u posljednjih pet godina pronašli João Félix, Matthijs de Ligt, Kylian Mbappé, Renato Sanches i Anthony Martial.

Sjajni 20-godišnjak ove je kalendarske godine u 29 nastupa zabio 27 golova i ostvario šest asistencija te tako zasluženo pokupio ovo cijenjeno priznanje. Usto, postao je prvi igrač iz neke od skandinavskih zemalja koji je proglašen zlatnim europskim dečkom, a “glas naroda” (točnije, izbor preko interneta u kojemu su mogli glasati navijači) osvojio je Fati. Spomenut ćemo i da su se u konkurenciji od 100 talenata ove godine našle i hrvatske uzdanice Antonio Marin i David Čolina, a nagrada Golden Girl otišla je u ruke Asiji Bragonzi, Veroninoj napadačici.

Hålandu će se nagrada uručiti 14. prosinca u Torinu, a vjerujemo da će sada, osim na nogometnom terenu, biti još veći frajer i pred kolegama na farmi