Zasluženo, najbolji: Édouard Mendy u svojoj je 13. utakmici u Ligi prvaka stigao do 10. clean sheeta

Jedino je Navas (11) brže došao do dvoznamenkastog broja takvih dvoboja

U sjeni velikog okršaja na Camp Nouu, Chelsea je krenuo u obranu naslova. Uspješan je to bio start, unatoč nešto slabijoj golgeterskoj večeri. Prvo su poluvrijeme igrači Thomasa Tuchela završili bez udarca unutar okvira, a i do kraja su utakmice uputili samo dva. No, jedan od njih bio je dovoljan Romeluu Lukakuu za pogodak u 69. minuti, za konačnih 1-0 protiv Zenita.

Dojmljiviju je partiju pružio defanzivni dio momčadi, ubilježivši još jedan clean sheet. Ukupno su Chelseajevi igrači 23 puta svoju mrežu sačuvali netaknutom, od 36 utakmica pod Tuchelovim vodstvom. Otkako je njemački trener preuzeo ovaj klub iz Londona, nitko u ligama Petice nema više takvih utakmica.

Posebne zasluge u tome idu i Édouardu Mendyju, fantastičnom vrataru. Ovo je bio njegov 10. clean sheet za Chelsea u Ligi prvaka, u tek 13. nastupu u tom natjecanju. Jedino je Keylor Navas brže stigao do dvoznamenkastog broja takvih utakmica, njemu je bilo potrebno samo 11 njih.

U tom je periodu Mendy primio samo tri pogotka, a od svog je debija u Ligi prvaka po broju utakmica bez primljenog gola nadmašio svoje kolege za barem tri. Isto tako, ovo je bila njegova ukupno 50. utakmica za Chelsea u svim natjecanjima, u 29 njih Mendyjeva se mreža nije tresla.

Teško bi bilo promijeniti mišljenje onih koji smatraju kako je ovaj senegalski golman trenutno najbolji na svijetu, pa i ne čudi nagrada koju mu je prije utakmice uručio UEFA-in predsjednik, Aleksander Čeferin.

Proglašen je za najboljeg lanjskog čuvara mreže u Europi, ovim tempom tu će titulu lakoćom obraniti. Baš poput udaraca koji mu prijete tijekom utakmica…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.