Zbog koronavirusa odgođene su četiri utakmice u talijanskom prvenstvu

Odgođeni ogledi su Atalanta - Sassuolo, Torino - Parma, Verona - Cagliari i Inter - Sampdoria

Situacija u Italiji postala je ozbiljna i povučeni potez zapravo je jedini logičan.

Zbog pojave koronavirusa na sjeveru Italije odgođene su četiri utakmice talijanskog nogometnog prvenstva i brojne u nižim ligama, sve u vidu nastavka borbe kojom se pokušava spriječiti daljnje širenje zaraze.

Susreti Serije A koji će dobiti novi termin odigravanja su AtalantaSassuolo, VeronaCagliari i InterSampdoria te Torino – Parma.

Moglo se ovo naslutiti još u kasnim večernjim satima subote nakon što se talijanski premijer Giuseppe Conte obratio javnosti najavom odgađanja sportskih događaja u regijama Lombardiji i Venetu. Potvrđeno je tada odgađanje 42 nogometne utakmice amaterskih razina i mlađih kategorija, kao i utakmica Ascolija i Cremonesea u Seriji B.

Pogoršanje situacije rezultiralo je reakcijom kojom se odgađaju i utakmice najvišeg ranga što su i potvrdili čelni ljudi Milana i Bergama, Giuseppe Sala i Giorgio Gori. Potom je dodano da se odgađa i ogled u Torinu.

Talijanska vlada odlučila je blokirati pristup gradovima i općinama u kojima ima najviše zaraženih. Policija nadzire situaciju, po potrebi pomoći će i vojska. Broj zaraženih koronavirusom u Italiji, europskoj zemlji s najviše zaraženih koronavirusom, porastao je na 76 osoba, uključujući dvoje umrlih.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.